Bagar´ns barn....

I förrgår kväll slog det mig att jag har glömt att avmaska Aska. Jag som alltid brukar predika för folk att de allra viktigaste avmaskningarna är dem som man gör under första levnadsåret, medan gamla tävlingshästar ofta har utvecklat resistens mot maskarna och kanske inte behöver avmaskas alls...
 
Föl däremot är känsliga, och förutom blodmask, som kan vara problem hela hästens liv, så har de också ofta spolmask, och ibland fölmask. Så jag brukar göra första avmaskningen vid ungefär åtta veckors ålder, och sedan ytterligare en ungefär två månader senare. Jag vet att jag har en del blodmask i betena, och mina unga hästar brukar ha måttlig förekomst, medan de äldre oftast är helt rena vid koll av träckprov.
 
Nu är det inte så länge sedan som Aska fyllde två månader, då hon är född den 23 maj. Men lite dåligt samvete fick jag ändå. Så igår tog jag med en dos och gav henne i hagen, helt ensam och utan grimma. Hur lätt som helst med en så frejdig och trevlig unge som hon. Så nu är det gjort, och jag kan nog vara ganska säker på att ingen skada är skedd på denna välutvecklade och stora fölunge.
 
 
0 kommentarer

Lycka till Hassle!

Idag flyttar Hassle till sitt nya hem i Norrbotten. Vi är glada att han har hittat en ny ägare som känns rätt och bra, och vi hoppas att de ska trivas riktigt bra ihop. Jag hoppas att jag så småningom ska återse honom, och redan nästa vår har jag en avkomma till honom, om allt går bra.Vi önskar honom en bra resa, och ett långt och bra hästliv, där han förhoppningsvis ska bli både en duktig brukshäst och en fin avelshäst. När han nu åker är fyra av årets fem betäckta ston konstaterade dräktiga, och den femte nyss betäckt.
 
Han har utvecklats mycket och jag tycker han är jättefin. Han har alltid varit vacker, men jag tycker att han är finare än någonsin. Ändå tror och hoppas jag att han ska utvecklas lite till. Jag passade på att ta lite bilder i måndags. Det var inte så lätt bland alla flugor och andra störningsmoment, men här är några av uppställningsbilderna. Vilken tycker du är bäst?
 
 
 
 
 
3 kommentarer

Utställningssuccé!

Att ha en utställning i samband med mästerskapen i Vaggeryd blev ett uppskattat inslag. För oss blev det ju helt suveränt roligt när båda fick guld och Finja blev Best in show, men jag fick många spontana positiva kommentarer om hur kul det var att få sin häst bedömd från många olika hästägare. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att få fler hästar bedömda exteriört, vilket är bra inte minst för valacker, som kanske inte visas så ofta. Viktigt för aveln, kul för hästägarna! Att det blev tävlingarnas allra största klass är vi glada för!
 
För att visa hur härlig eftermiddag vi hade där i torsdags bjuder jag på ett urval av bilder med en del av deltagarna. Kanske känner du igen dig och din häst i vimlet!
 
Curry
Elva
Finja
Finja och Elva
Redo för stofinal
Finja Kry visas
BIS! Finja Kry
Furubäcks Io
Romeos Frodo
Finslands Ringo
Valackfinalen
 
Haldol Kry
0 kommentarer