Duktig rasboxhäst!

Vilka härliga och duktiga hästar vi har haft med oss till Friends! Jag är så imponerad av hur de flesta fjordingarna sköter sig, och inte minst körhästarna som är helcoola. 
 
Även våra hästar gör mig glad och stolt. Haldol var helt fantastisk i rasboxen. Det är många som gick därifrån med ett leende. Han sticker ut huvudet och myser med besökarna, och han är lika lugn och snäll när det hundrade barnet kommer in i boxen för att klappa. Ibland ligger han ner och sover mitt under mässan, och det ser ut att funka det med. 
 
På fredagen visade Ella upp honom i kallblodsdressyr. De tävlade mot fyra andra kallblod, och alla red ett eget program till musik. Ella hade klätt ut Haldol till julbock, och sig själv till pepparkaksgubbe efter en hel del arbete med att sy dräkten. De red ett käckt program på nivå som lagtävlan för ponnyallsvenskan, och musiken var förutom självskrivna Pepparkaksgubbarna också Mer jul. 
 
De fick lön för mödan. Med tio poäng för showighet vann de sammanlagt före ardennern Torsten, som också gjorde en fin uppvisning. 
 
En timme senare fick alla kallbloden nya ryttare. De lånades ut till Dressage for future, och Haldols ryttare blev Veronica Linde. Hon red honom fint, och de slutade på en andraplats i denna tävling. Haldol fick beröm av ryttaren, som också var förvånad över att en så liten häst kändes större. 
 
Haldol har också varit med på uppvisning om WE samt en liten tricktävling. Han har som uppgift att 
hur trevlig en fjordhäst är och hur kul man kan ha med den. Jag tycker han gör det bra! Jag tror att fjordgänget på Friends är en fantastisk marknadsföring av rasen och dess goda temperament och stora användbarhet. 
 
 
 
 
0 kommentarer

Årets kallblod

Igår avgjordes Årets kallblod 2015. Jag tror att det var inför rekordpublik. Det var helt fullt överallt runt paddocken på Friends mässa, och intresset och engagemanget enormt. Dömde gjorde Elisabeth Ljungstorp tillsammans med rasrepresentanter från föreningarna.
 
Först ut var sex hingstar, och här fanns den häst som fick mest röster på Facebook; nordsvenska Björkhagens Modig. Han fick ett särskilt pris för detta, passande nog från Horses made in Sweden. Publiken på plats fick också rösta efter att alla hingstarna visats, och här var det fjordhingsten Sigge som fick mest jubel och applåder. 
 
Domarteamets val som Bästa hingst gick inte till någon av dessa två, utan till ardennerhingsten Dacapo. Det betydde att tre av hingstarna fick komma tillbaka efter stonas final.
 
Bland stona blev det nordsvenska Eloise som fick allra mest gillande av publiken. Domarnas val som bästa sto gick till Finja Kry. Ella visade henne strålande, och trots att jag är partisk vågar jag påstå att det var Finja och Sigge som stod för dagens bästa rörelser. Väl visade av unga, duktiga tjejer!
 
Blågul rosett till Finja som Bästa sto! Verkligen jätteroligt! Och så var det dags för final!
 
Publiken valde Sigge som sin favorit före Eloise. Även hos domarna blev det en hingst som drog det längsta strået, och Årets kallblod 2015 blev Dacapo. Men en fin andraplats och Bästa sto är väl godkänt resultat för vår härliga och fina Finja!
 
 
 
 
 

 
0 kommentarer

Höjdpunkter

Vi som är med bakom kulisserna varken hinner eller orkar se så mycket av showerna. Vi får uppleva så mycket annat i gengäld. Att möta Lorenzo med tolv lösa hästar när vi väntar med alla rashästarna i uppvärmningpaddocken är mäktigt. Likaså att se svår dressyr utan träns, och sitta nära och bara njuta. 
 
Det är förstås också fantastiskt att vara med i showen. Premiären i cikusshowen gick lysande, och zebrorna är uppskattade. Mer än en tror att de är riktiga! Så vi är glada och stolta.
 
Och kanske är det lika stort att få se glädjen hos flickan som fick gå in och klappa drömhästen i rasboxen. Att få känna den lena, gula pälsen och spana in ålen i manen riktigt nära, och till slut se de fina örontopparna med sina färgskiftningar. Allt är kärlek och respekt för hästen, och det är väl det som förenar oss som är här. 
 
 
0 kommentarer