Årets kallblod

Igår avgjordes Årets kallblod 2015. Jag tror att det var inför rekordpublik. Det var helt fullt överallt runt paddocken på Friends mässa, och intresset och engagemanget enormt. Dömde gjorde Elisabeth Ljungstorp tillsammans med rasrepresentanter från föreningarna.
 
Först ut var sex hingstar, och här fanns den häst som fick mest röster på Facebook; nordsvenska Björkhagens Modig. Han fick ett särskilt pris för detta, passande nog från Horses made in Sweden. Publiken på plats fick också rösta efter att alla hingstarna visats, och här var det fjordhingsten Sigge som fick mest jubel och applåder. 
 
Domarteamets val som Bästa hingst gick inte till någon av dessa två, utan till ardennerhingsten Dacapo. Det betydde att tre av hingstarna fick komma tillbaka efter stonas final.
 
Bland stona blev det nordsvenska Eloise som fick allra mest gillande av publiken. Domarnas val som bästa sto gick till Finja Kry. Ella visade henne strålande, och trots att jag är partisk vågar jag påstå att det var Finja och Sigge som stod för dagens bästa rörelser. Väl visade av unga, duktiga tjejer!
 
Blågul rosett till Finja som Bästa sto! Verkligen jätteroligt! Och så var det dags för final!
 
Publiken valde Sigge som sin favorit före Eloise. Även hos domarna blev det en hingst som drog det längsta strået, och Årets kallblod 2015 blev Dacapo. Men en fin andraplats och Bästa sto är väl godkänt resultat för vår härliga och fina Finja!
 
 
 
 
 

 
0 kommentarer