Härlig fjordhäst du har!

Härlig fjordhäst du har! sa dressyrdomaren igår efter avslutad lätt B dressyr på WE. Jag blev förstås glad, och gav Desolett en extra klapp på väg ut. Hon hade varit pigg och glad, och jag hade inte behövt oroa mig för att hon skulle tappa motorn ensam inne i ridhuset. Det blev istället lite väl mycket energi i galopprogrammet, men jag kom ihåg att fortsätta rida och hålla ihop och var nöjd med det.
 
58% fick vi i dressyren och gick in på femte plats av sju  i klassen. Jag kom ihåg att andas och att sitta ner i sadeln, men glömde hålla blicken uppe - gamla fel gör sig påminda... Men med flera sjuor och ingen totalmiss så var jag mer än nöjd och skrittade av med ett leende.
 
När vi lite senare kom till tekniken kändes Desolett lite trött. Eller kanske var det jag som var trött.... Men 61 % blev det och en femteplats även här. Fick faktiskt en åtta på fånga ringen och flera sjuor, och lite tips på vägen till nästa gång. Så var det då speed så snart banan var klar - hur skulle nu det gå på småseg häst?
 
Men det var nog jag som varit seg och tänkt för mycket på allt jag måste minnas, för nu gick det undan igen. Kontrollerat och med bra tempo tog vi oss raskt runt och slutade på klassens tredje bästa tid! Ringen fångade jag igen, och Desolett är verkligen en dröm att rida med lansen. Även grinden är hon smidig och bra att rida, och inget trams för bro eller annat.
 
Vi slutade fyra av sju, och jag lastade henne med ett stort leende. Så snäll och smidig häst att ha med sig, och så roligt vi haft! Jag som tänkte att jag nog inte är tävlingsryttare... Kanske ska fundera på det, och få anledning att träna ännu lite bättre. Jag anmälde mig ju mest för att få skäl att hålla igång ridningen. Målet sattes till två dagar per vecka, och det var vad som gick med en massa tjänsteresor och flera helhelgsutflykter på det. Med tanke på det, och den ovane piloten, så är ju resultatet lysande. Kanske kan vi ännu bättre nästa gång? Domaren har ju helt rätt i att jag har en härlig häst!
Eftersom ingen fotade oss igår får det bli en bild från vår senaste större tävling tillsammans - bruks SM.
1 kommentar
Anna O

Grattis!

Det ligger definitivt något i det här. När man har något att träna för så går man mer in för det, och går man mer inför det så när man längre, och när man når längre blir det ännu roligare.

I avsaknad av häst har jag sent omsider tagit mig an långdistanslöpning på riktigt. Och det har fått mig att tänka just de ovan formulerade tankarna.

Man kan springa på tjänsteresor, men man har ingen häst att ha kul med!

Svar: Tack, ja så är det säkert. Men skönt att sätta rimliga mål, så att det går att nå. Bättre rida två gånger i veckan och vara glad för det än att tänka att man borde ridit fem. Just nu inte möjligt att rida så att jag blir bra, men i alla fall så att jag har kul!
stuterikry.blogg.se