Är det er bruna häst?

"Är det er bruna häst?" Igår knackade det på dörren och jag fick frågan om den bruna hästen var vår. Ja, alltså hon visste ju att vi hade fjordingar, men nu gick det en brun häst på vägen....
 
Tack för hjälpen, sa jag, det är nog vår. Jag ska kolla. Och visst var det Nye, som olycklig gick på vägen utanför hagen. Han försökte kliva in igen, men hittade inte. Ett par timmar tidigare hade han varit med de andra, men nu stod alla de andra och tittade på en långbent brun på vägen. Jag kan förstå att de undrade om han hörde till - han såg inte precis ut som resten av gänget.
 
En stolpe var knäckt och tråden hängde lågt där. Troligen har han, igen, godtroget stått kvar i ett trängt läge och för sent insett att bestämd fjorddam kräver att han flyttar sig nu. Denna gång var det inte hästen som skadade sig, utan staketet som fick sig en törn. Ändå bättre, kan jag tycka.
 
Han verkade nästan lättad att bli fångad och få hjälp att komma in. Himmer såg chansen till äventyr och hade just tänkt prova att gå ut han med, men då kom jag och hindrade sådana idéer. I förrgår vågade han knappt gå ut genom grinden, men nu gick det tydligen att överväga en väg som inte fanns... När Nye kom tillbaka var han dock fullt nöjd med att leka och vi kunde laga staketet i lugn och ro medan de roade sig i annan del av hagen. De har gott om gräs, så nu hoppas jag att alla stannar där de ska.
 
 
0 kommentarer