Tre generationer, eller fyra

På några månader har vi sålt tre generationer fjordhästar till olika hem. Jag tror att alla köparna har fått bästa hästen, som ska passa dem, och vi har fått positiva rapporter från alla. Och sträcker man ut tiden lite så blir det faktiskt fyra generationer snart, på flera sätt.
 
Först flyttade Desolett Kry, redan i våras. Hon är sexton år och mor till Haldol Kry, som i sin tur är far till Hellvi Kry och även Hassle Kry, som är helsyskon. Hassle Kry sålde vi för ett år sedan, men i våras fick han sonen Himmer Kry, som även han är tingad och ska flytta i november.
 
Ytterligare ett barnbarn till Haldol sålde vi i magen på Hellvi, nyss konstaterad dräktig när hon flyttade. Vi hoppas att hon ska få ett fint föl nästa vår. Även Desolett är dräktig, och blev det efter flytten, så vi hoppas att både Hellvi och hennes farmor ska få varsitt fint föl.
 
Haldol, som alltså är son till Desolett och far till Hassle och Hellvi flyttade för bara 1½ vecka sedan. Det verkar som att han, som de andra, har fått det jättebra, och vi har redan fått både rapporter och bilder.
 
Var och en häst betyder mycket för oss, och jag blir alltid lika glad när jag får en positiv hälsning. Det är inte alltid valet att sälja är självklart, men när det blir bra så känns det oftast väldigt bra efter ett tag. Att minska lite på hästarna har känts nödvändigt just nu, och att då lyckas hitta bra hem är förstås toppen. Eller rättare sagt så försöker vi alltid hitta bra hem, mer brått har vi aldrig. 
 
Och trots att det kan låta som att vi sålt en hel släkt, så har vi fortfarande flera släktingar till dem kvar. Finja är halvsyster med Desolett, och Aska är kusin med Haldol. Muska är mamma till Hellvi och Hassle, och Rone är alltså deras halvbror. Och även om varje häst är en personlighet, så ska man inte ha fler än man hinner med dem ordentligt, tycker jag.
 
Att det råkade bli tre generationer som flyttade nästan samtidigt var mest en lustig tillfällighet, och slog mig först efteråt. Jag kunde inte låta bli att leta upp bilden på när vi hade fyra generationer här samtidigt. Nu har alla flyttat, utom Ljosefin som inte längre finns i livet. På den bilden är det alltså från vänster Desolett Kry, Halling Kry (helbror med Hellvi och Hassle), Ljosefin (Desoletts mor) och Haldol Kry. Så Himmer är femte generationen om man börjar på Ljosefin och går via Desolett, Haldol, Hassle och till Himmer. Rätt häftigt att tänka! Särskilt som jag också träffat Matilda, som är Ljosefins mor. Avel är spännande!
 

Nedan följer Desolett Kry, Haldol Kry, Hassle Kry (med Nellie) och Hellvi Kry.
 
 
0 kommentarer