Himmer Kry - din nya häst?

Finjas son Himmer Kry e. Hassle Kry är precis så härlig som man hoppas att ett föl ska vara! Han ser fin och välbyggd ut med ett vackert och uttrycksfullt huvud och bra ben. Han är kelig och nyfiken, och redan full i bus och leklust.
Ena stunden vilar han, nästa är han igång och försöker få fart på Finja genom att busa med henne. Om inte det funkar drar han några repor själv, fort, fort. Och sen vill han dia, eller bli lite kliad. Bäst är det på korset, och ibland kliar han tillbaka på Finja när vi kliar honom.
 
Hassle har hittills fått tre föl, och alla verkar bra, och det är glädjande. Jag hoppas att han får betäcka några ston uppe i Norrbotten i år, och efter att ha sett de första här tycker jag att han är värd det. Himmer är tredje generationen hingstar här, då vi haft båda hans far Hassle Kry och hans farfar Haldol Kry. Så det vore roligt om han fick chansen att visas som hingst, speciellt som jag tycker att han är både snygg och rörlig.
 
Men det ger förstås honom bra förutsättningar som en duktig brukshäst också. Med bra gångarter och ett positivt temperament, så finns en bra grund för detta. Han har ju också många duktiga släktingar som bevisat sina förmågor. Himmer är till salu, och vill du komma och träffa charmtrollet så går det bra att höra av sig. Bilderna är tagna förra helgen, då han var drygt en vecka gammal. Idag fyller han två veckor.
 
 
 
 
0 kommentarer