Morgonstund har guld i mund

Ella och Haldol är anmälda till fjord-EM i Danmark den första helgen i augusti. De ska tävla dressyr både individuellt och i lag för Sverige, och vi har redan börjat trimma på programmen. Tävlingen går i tre delar, och de ska rida FEIs lagtävlansprogram, FEIs inledande program och FEIs mästerskapsprogram.
 
Både i lördags och söndags var vi tidigt på plats i ridhuset på Tranås ridklubb för att få en chans att rida på rätt mått ensamma. Haldol sa att han aldrig sett snyggare häst än den i spegeln. Vi konstaterade att porgrammen innehåller många svårigheter, men att han verkligen förbättrat många saker under det senaste året. Ryggningarna är kanske den allra största skillnaden, och de går fint nu.
Han är stark i galoppen och har lätt för förvänd galopp, och det såg inte ens svårt ut med fyra serpentinbågar, varav hälften i förvänd, och med ett enkelt byte från förvänd till förvänd på mitten. Hoppas han kan visa upp det bra i Danmark också. Åttametersvolterna i galopp ska putsas lite, men från att ha känts omöjligt för ett år sedan, så var det faktiskt inga större bekymmer nu.
 
Vi vet att konkurrensen är stenhård. Men att kämpa väl och ha som mål att visa upp honom på topp, så att vi gör en så bra insats som möjligt för laget - det är målet. Vi trimmar vidare, och Haldol verkar tycka att det är helt OK. Om det blir guld är kanske en annan sak, men vi har helt klart en guldhäst oavsett!
 
 
1 kommentar
Ellen - tävlingsryttare

Så fina!

Svar: Tack!
stuterikry.blogg.se