Inspiration i en annan värld

Det var länge sedan Ella gästbloggade, men nu är det dags. Hon studerar i Uppsala och ska bli agronom med livsmedelsinriktning. På lediga stunder passade hon på att vidga vyerna även på andra sätt, och här kommer en rapport om förre helgens äventyr: 
 
ASVT hade sin kriterieauktion på Solvalla i helgen och jag blev tillfrågad att hjälpa till före, efter och under auktionen. Självklart tog jag chansen att andas lite häst! Och framförallt komma in bakom kulisserna i travvärlden, som jag i princip inte visste något om. 
 
Det kryllade av ettåriga travare på stallplan torsdag till lördag. Många glada veterinär- och agronomstudenter från SLU promenerade upp och ner, med mer eller mindre lovande hopp om en framtida karriär på banorna, mellan stallarna och upp till auktionen. 
 
På fredagen var jag på kurs på Solvalla med Hästnäringens unga ledare så då leddes inga hästar för min del. Däremot fick vi på lunchen gå med i små grupper och titta på hästarna i stallen. Jag fick en väl insatt och duktig ”guide” och personligen var det en av höjdpunkterna att höra vad dom letar mer exakt efter. Lite skiljer sig från vad jag brukar titta efter men helt vilse var jag inte.
 
En stor skillnad mot föreningsvärlden, som nästan till hundra procent drivs av engagemang och arbete på ledig tid, 
 
Lite skrämmande att hålla i snöret, när många såldes för flera hundratusen. 

 

 
 
Väl framme vid auktionstältet tog en av två bröder över snöret och ledde in hästen till ringen där den förhoppningsvis blev såld
 
Mycket folk! De flesta drabbades inte av scenskräck och skötte sig jättebra
 
Vi trodde först att han som ledde hästarna var extremt snabb på att byta häst men sen såg vi att dom var två...
Munnen gick i ett på han som ledde auktionen
 
 
 
 
Lite trav fick jag se också, både stora (överst) och små (underst). 
 
Hälsningar
Ella
1 kommentar
Efwa

Har Ella svåra abstinensbesvär finns jag alltid ca 2,5 mil från Uppsala. Hon kan hälsa på så sticker vi ut med hästarna om hon vill.
Hälsa henne att hon alltid är välkommen hit.

Svar: Tack, det ska jag hälsa.
stuterikry.blogg.se