Fem månader på nya jobbet

 
Det har redan gått fem månader sedan jag bytte jobb och började på MSD. Visst, det har varit några veckor semester också under den perioden, men jag måste säga att tiden har gått fort. Och det slog mig att jag lovade dela lite om vad jag gör på jobbet, så idag kommer några rader om det. 
 
Antagligen är det ännu för tidigt att ha den fulla bilden. Det finns ännu mycket att upptäcka, lära och pröva. Som det ska vara. Men känslan är bara bra. Jag hade ett roligt jobb innan, och mitt nya jobb ger mig nya spännande utmaningar, så även om jag var lite tveksam om att lämna, så känns det bra nu. 
 
MSD är ett stort internationellt läkemedelsbolag. Den största delen arbetar med humanläkemedel, och vi på den veterinära delen utgör runt tio procent av helheten. Jag ingår i ett nordiskt team som arbetar med de produkter som vi har för häst och idisslare, och mitt fokus ligger i Sverige, där jag delar arbetsområdet med en kollega. Många intressanta och viktiga läkemedel har vi idag, och MSD är ett företag som ständigt utvecklar nya läkemedel. En stor del av vårt fokus ligger på vacciner och att arbeta förebyggande, för en god hälsa. 
 
Jag känner att det ger mig möjlighet att fortsätta det förebyggande fokus som jag redan tidigare funnit så inspirerande. Jag har redan haft nöjet att få bidra i andra veterinärers arbete och inspirera dem i det förebyggande och utredande arbetet för bättre djurhälsa. Ibland åker jag ut med en veterinär till gård, ibland håller jag kurser, och ibland ordnar vi större seminarier eller står på konferenser och mässor för att informera om våra produkter. 
 
Nästan varje dag träffar jag människor som ger mig inspiration och nya tankar. Ofta åker jag hem med ett leende och känslan av att jag haft tur som fått chansen att prova ännu ett sätt att göra skillnad som veterinär. Jag ser fram emot en spännande höst, där vi har många kul aktiviteter planserade, och jag tror att de kommande fem månaderna ska gå minst lika fort som de senaste. Jag ser fram emot det!
 
 
 
 
0 kommentarer