Hälsa på hos Hangvar och Humle

Vi har i över ett år sagt att vi skulle åka till Stuteri Unik och titta på Hassles son Humle Unik. Humle har hunnit bli ett ståtlig ettåring, och hans farbror Hangvar Kry (bilden ovan) har också flyttat in på gården i Vrångsjö hos Lars Fredrik och Marie-Louise innan vi äntligen gjorde slag i saken.
Humle Unik u. Maritza Unik:
Väl där fick vi en härlig dag med mycket fjordhästprat och så fick vi se en massa fina hästar. Förstås Hangvar Kry och Humle Unik, men också Hangvars far Hauk Thun, och Humles mamma Maritza Unik (som varit hos oss ¨på betäckning), samt många andra fina hästar. Avelshingsten Finslands Ringo var inte hemma, utan på väg mot NM, men honom hade vi ju nyss sett på SM, där han gjort bragden att tävla i alla enskilda SM-klasser (fem olika grenar plus utställningen).
 
Ljosefins halvsyster Marianne har blivit allt mer lik sin storasyster och är nu 21 år gammal, född tio år senare än Ljosefin (som blev 25 år). Det fanns ett flertal stolta äldre ston, plus några yngre med mysiga föl vid sidan. Bland annat ett hingstföl efter vår Furubäcks Io, och han hade ärvt pappas fina huvud.
 
Ios hingstföl u. Magda Unik:
Att besöka fjordhästvänner är en av de bästa sakerna med att ha fjordhäst. Här kommer lite bilder från en mysig sommardag i vacker miljö. Riktigt alla kom inte med på bild, men en hel del, och det blev förstås extra många bilder på Hangvar...
 
Stoföl e. Herig Hector u. Lunner Lisa (Hauk Thuns syster)
 
Hangvar spanar, men hade också tid att njuta av en klistund. Det var mysigt att träffa honom.
 
Hauk Thun gick i hagen intill Hangvar och verkade nöjd med att se sin son där.
 
Hingstföl e. Furubäcks Io u.Magda Unik
 Ettåringen Humle Unik e. Hassle Kry
 Men hur är det med de vita håren i pannan hos Humle Unik? Är de verkligen vita eller bara lite olika gråa???
 
Marianne e. Knast Halsnaes u. Matilda 1418. Den kloka blicken hos en snäll gammal häst - lite som att möta Ljosefin igen....
De yngre stona sällskapade med varandra och hade lämnat tanterna en bit bort. Maritza Unik har hunnit bli fem år (e. Finslands Ringo).
Maritzas mamma Ria
Tvååringen Rippe Änglund Unik
Hauk Thuns syster Lunner Lisa
 
2 kommentarer
Anonym

Vid ridskolan där jag rider finns det en häst som heter Maritsa (med s och inte z)

Anonym

Vid ridskolan där jag rider finns det en häst som heter Maritsa (med s och inte z)

Svar: Ja, det finns nog flera Maritsa. Men bara en Maritza Unik;-)
Helena