I tryggt sällskap

"Det är tryggt med Rena" sa Unni. Det stämmer så bra, och den tryggheten har fått Unni att växa som ryttare. Både glädje och mod finns det nu.
 
Och nu känner Unni Rena så bra att de kan ställa upp som tryggt sällskap åt en yngre häst. När Nye skulle ut och se sig om i världen och ta risken att möta trafik, så kändes det som ett perfekt sällskap. Unni och Rena red, medan Ella ledde Nye, och så traskade jag med ihop med Humle.
Till att börja med fick vi gå först, och då hade vi Nye i rask takt efter, och Rena på slutet. När vi släppte förbi Ella och Nye så minskade farten, men han var duktig och accepterade att gå först. Hönor, buskar och lite av varje passerades utan större besvär. Lite trav vågade de sig på med, och Unni och Rena susade till och med fram i galopp en bit.
När vi var på väg hem kom det en bil. Jag gick ut i vägen och signalerade att den skulle minska farten. Och vi hade turen att få precis den bilföraren som Nye behövde. Han saktade ner rejält, höll ut och väntade länge med att öka igen. Och ingen av hästarna var inte ens spänd. Ja, Nye matades med morätter, så han hade väl inte tid att krångla ;-)
Så glad man blir när det kan bli så här bra! Några positiva erfarenheter gör inte en trafiksäker häst, men det är en väldigt bra början. Vi var alla sex nöjda med en fin tur i en härlig sommarkväll.
 
 
3 kommentarer
Selma

Härligt det ser ut! Alla borde få ha en ponny som Rena som trots att man tappat sitt självförtroende i ridningen vågar göra allt på.

Svar: Ja, snälla lugna ponnyer är undervärderade. De är värda sin vikt i guld, och en sådan borde många få ha glädjen att lära sig tillsammans med. Mycket viktigare att ha det tryggt och roligt än att vinna priser.
Helena

Jossan

Jag tycker det är så roligt att följa din blogg. Vet inte alls mycket om hästar, mer än det man läste i Min Häst-tidningen när man var yngre, samt alla (påhittade) hästböcker!
Och jag blir så glad när jag ser att ni går ut och går med hästarna! Vet inte om det är vanligt eller ej, men blir så glad i hjärtat att ni tänker på djuren och inte bara förutsätter eller tvingar in dom i situationer som kan vara svåra! <3

Svar: Tack för den reflektionen och kul att du gillar bloggen! Vårt mål är att de helst alltid ska lyckas, och då kan det vara bra att leda ibland. Vi lägger grunden från marken och tror att det är bra för både oss och hästarna.
Helena

Anna O

Du och Humle måste vara i toppform!

Svar: Man kan ju hoppas det, och gå långt orkar vi. Men jag går inte ner ett gram trots nästan 14000 steg om dagen i snitt - för mycket jordgubbar med grädde ;-) Fast Humle är smärt och fin...
Helena