Ny i flocken

Denver kom hit för en vecka sedan och har anpassat sig jättebra till sin nya flock. Det är alltid spännande att introducera en ny häst, men lugnare än så här kunde det inte bli. Jag tror att han redan trivs bra med sin nya hage och nya vänner, och han verkar ha kommit in i gänget snabbt.
Det viktigaste när man ska släppa ihop hästar är att ha tillräckliga ytor. Våra sommarhagar är rejäla och omväxlande, så de ger bra möjligheter. Vi valde att börja med att introducera Denver med Rena, som vi inte trodde skulle vara varken dum eller för rädd.
Vi ledde in Rena mitt i hagen och lade ut lite hö, så att det skulle finnas lite annat att tänka på. Sedan ledde vi upp Denver till samma område och släppte båda samtidigt. Med grimma på till att börja med, ifall det skulle utvecklas sämre än vi hoppades. Vi tar alltid av grimmorna när det lugnat sig.
Det lugnade sig snabbt. Det blev några rundor i trav och galopp, men ingen spark från något håll. De andra hästarna, som ju kände varandra sedan förut, men som varit uppdelade några månader, sprang ungefär lika mycket i hagen intill.
Första dygnet verkade Denver lite vilsen. Rena var lite grinig och saknade kompisarna, och Denver vankade lite hit och dit. Men sedan kom de fram till att sällskapet dög och var tillsammans. Då lät vi även Hejde ansluta, och det var helt lugnt direkt. Snälla Hejde bara klev in och blev vän med Denver.
När vi skulle ge unghästarna bättre bete i lördags var det dags för tjocka Finja att också få komma in i gänget igen. Hon kände alla utom Denver, så vi tänkte att det nog skulle fungera, även om hon kan vara tuff ibland (eller mest rädd egentligen). Vi släppte ut dem efter ett ridpass, då de fått kolla in varandra både i ridningen och en kort stund i stallet.
Rena och Hejde var i en annan del av hagen, så Finja fick hälsa på Denver ensam. Det gjorde hon helt lugnt med spetsade öron, och sedan gick de båda och drack ur samma balja. Vi bara tittade. Han var visst godkänd direkt. När han lufsade iväg för att beta så skrittade hon efter, och ville sällskapa. Han var visst godkänd direkt. Härligt!
 
3 kommentarer
Anonym

Oj vilken konstig bild på Nye, foten ser helt sne ut!

Svar: Ja, helt galen bild!
Helena

Anonym

Fina bilder,härlig läsning och obeskrivligt skönt att Denver fått ett så bra hem.
Ska bli så kul att snart hälsa på igen:-)
Att flytta vår 21 åring från sin flock va svårt, förvånande,roligt och helt underbart att se hur harmoniskt det blev.Verkligen rätt hem vår kära ponny.
Tack för ni tar så väl hand om han❤️

Svar: Tack! Och tack igen för att vi får låna honom.
Helena

Anna O

Bruna hästar överallt! Vart ska detta barka?(Fast Denver är väl fux)

Lustigt att Finja var så vänligt inställd. Det brukar väl nästan aldrig hända att en nykomling blir så snabbt accepterad.

Svar: Ja, hur ska det gå? Snart fler bruna (och fuxar) än blacka.... Men alla har faktiskt ål ;-)
Helena