Sommarträningen fortsätter

 
Träningen av Hejde fortsätter. Han är en duktig och positiv elev. Men det var nästan skönt att han fick en liten svacka för ett litet tag sedan. Inget bakslag, men under några dagar var han inte lika självklar och säker som förut. Han var lite ovillig, lite tveksam och lite spänd. Mer var det inte, och han är redan förbi det.
 
Kanske var det för att han tränat lite extra mycket några dagar innan. Eller kanske för att han fick prova att byta från tredelat bett till ett rakt och oledat. Jag vet inte. Men några dagar var han lite spänd i ansiktet och kroppen.
 
Vi lät honom ta det lugnt några dagar. Gjorde enkla saker som inte var så fysiskt krävande. Och bytte tillbaka till det tredelade bettet.
 
Sedan var han lika härlig som vanligt igen. Och när han fick rida ut på en ny och okänd väg, utan annan häst med, så var han helnöjd. Ville egentligen inte vända alls.
 
Hans ägare har varit här ett par gånger för att ta del av var han står i utbildningen.  Det har funkat jättebra det med. Alla blir glada av att rida Hejde. Och det är ju bra för den fortsatta ridningen hemma om de vet hur han fungerar här.
 
Till och med när himlen öppnade sig i skyfall och en åskknall slog ner nära så tog han det bra. Jag var imponerad av honom då. Man kan se på bilden ovan att det är på väg - och det kom mer och mer intensivt än vi anade. Lite otäckt var det när blixten slog ner nära, men mer än att spänna sig gjorde han inte.
0 kommentarer