Jullov!

 
 
 Härliga jullov! Att få lite tid med familj och djur medan dagarna sakta blir längre igen - ja, visst är det efterlängtat och skönt. Vi är ganska befriade från måsten, firar med den närmaste familjen och har tid att göra det som roar oss.
 
Helgen innan jul hade vi underbart vinterväder, och passade på att åka skidor flera gånger. Humle älskar det, och varvar delfinskutten med att tjuvåka på skidorna. Unni och Denver var ute och galopperade i snön, och tyckte nog båda att det var lika härligt.
 
Sedan kom tövädret och lagom till jullovet var det mest is, och töandet gjorde en halvhalt. Halt och hårt, och svårt att göra något vettigt. Vi gjorde en del försök, och Unni passade på att prova Desolett i lite lugn dressyr medan Ella red Finja på banan, som då ännu var mest snö (översta bilden).
 
Som tur var så blev det ordentligt milt igen - för har det börjat töa är det lika bra att bli av med isen. Vi såg chansen att komma igång med Aska, som vi hoppats, och började med en långpromenad i träns, med Desolett och Denver som sällskap. Frejdig och framåt så gick Aska först nästan hela turen, och såg ut att säga att äntligen så var det hennes tur igen.
 
Jag kan lova att hon har frågat många gånger de senaste veckorna. Men svårt att göra något vettigt i mörker och halka. Jag har svårt att hinna med i hennes tempo både på snö och is. Hon skrittar helt enormt, har både energi och mekanik. Och rätt stor börjar hon bli också. Vi mätte henne till 144 cm på lillejulafton.
 
Ella är hemma och rider både Finja och Desolett. Finja är väldigt nöjd med att ha sin matte hemma igen, och njuter av att bli kliad ordentligt på de bästa ställena. Och både Ella, Unni och jag gillar att rida Desolett, så det gäller att jag håller i min guldklimp ;-) På julafton blev det så att först Ella och sedan Unni red Denver, och sedan red först jag och sedan Unni Desolett medan Ella red Finja. Alla nöjda, och Unni fick lite fin dressyrkänsla när hon tog över. 
 
Och Unni utvecklas fint med Denver. Hon rider honom sex dagar i veckan, och pysslar och fixar med honom. Det funkar bra, och det är härligt att se. De har varit på några hoppträningar och ser fram emot fler. 
 
Ännu återstår en hel del av lovet, och vi hoppas hinna med många roliga saker än. Det ser ut att bli en del regn, men vi tror att det mesta går att lösa med kläder och en god vilja. Sedan kan man ju gå in och mysa framför brasan, och känna sig nöjd. Alla årstider har sina fördelar.
1 kommentar
Anna O

Men så härligt att få ett jullov med alla sorters väder! (De är ju bra till olika sorters aktiviteter)

Svar: Tja, på lovet har vi väl hittills saknat snö, som mest var innan och sedan hann bli is. Nu är det tö - och hellre det än is. Oavsett vädret har vi inte svårt att hålla oss sysselsatta och har inte ens börjat spela sällskapsspel än. Så vi har det bra!
Helena