Håller tummarna

 Jag har redan börjat hålla tummarna för Hangvar Kry. Jag hoppas så att han ska bli godkänd i Norge när han visas igen i början av maj. Han ser riktigt fin ut på de nya bilder jag sett, och jag hoppas att det ska räcka hela vägen denna gång. Jag önskar att de norska domarna ska se att hans härstamning inte är dussinvara, utan kan vara ett fint och värdefullt komplement. Särskilt som han visat sig besitta utmärkta bruksegenskaper.
I fjol gjorde han det klart bästa bruksprovet av alla på Nordfjordeid. Men fick ändå tummen ner, på grund av mindre veterinära anmärkningar, som jag inte förstod fullt ut. Särskilt inte som han godkänts året före, och då var OK både veterinärt och exteriört. Båda hans föräldrar är ELIT-premierade i Sverige, och båda har dessutom meriterat sig för förärvningspris (Muska och Hauk Thun).  Att han har en ovanligt mörk och fin musblack färg är en extra bonus.
Jag var i Nordfjordeid för två år sedan och fick uppleva att han blev godkänd. I fjol kunde jag inte åka, och det var synd att missa hans suveräna bruksprov, men resten kunde kanske kvitta. Även om det varit bra att få se själv. I år tror jag att jag får svårt att få ihop allt annat med en så lång resa. Kanske, kanske om jag hittar någon mer tok som vill göra en snabbvisit och bara vara på plats fredag-lördag, och som vill dela den upplevelsen med mig. Och så att vi hittar någonstans att bo. Jag släpper inte drömmen helt än, även om det verkar svårt.
Hur det än går, så kommer jag förstås att följa allt som händer noga. Tummarna håller jag redan nu, som sagt.
 
0 kommentarer