Underbara läsare

 
Tack alla ni underbara läsare av bloggen! Tack vare er och era kommentarer så får jag inspiration att skriva vidare. Ibland räcker ett kort, men varmt och äkta tack - det kan göra min dag. Ibland får jag ta del av era erfarenheter och tankar eller frågor. Det kan hjälpa mig att se att jag inte formulerat mig väl nog, eller också ge mig en ny tanke eller vinkling.
 
Och så blir jag förstås väldigt taggad av att ni blir fler och fler. Den senaste veckan har över 12.500 sidor visats för mer än 10.000 besökare, varav över 6000 på en dag. Vissa timmar har drygt 700 personer varit inne och läst.
 
Inlägget "Sviker du din gamla häst?" är läst mer än 8600 gånger, och det har över 100 gilla-markeringar i bloggen, vilket fick det att ligga på topplistan i flera dagar. Tack för det! För att ni gillar och kommenterar, och för att ni delar vidare ofattbart många gånger på Facebook!
 
"Döden, döden, döden" var titeln på en installationsföreläsning på SLU för inte så länge sedan. Lotta Berg hade valt en uppseendeväckande titel på ett svårt och viktigt ämne. Det slog mig nyligen att många av mina mest lästa inlägg är på detta tema också. Det fick mig att fundera lite.
 
Det är ju så mycket mer som jag tar upp och vill ta upp. Men kanske är det så att många andra väjer just för dessa svåra frågor. Jag vill inte att de ska skymma sikten för allt som är ljust och bra. Men jag vill å andra sidan att vi också vågar prata om det som är svårt. Faktiskt för att göra det svåra lite lättare. Jag förväntar mig inte att alla ska tycka precis som jag, men jag är nöjd om fler tänker igenom flera olika sidor av en sak.
 
Om jag har kunnat bidra till det, i alla fall lite, så är jag glad. Jag kommer säkert tillbaka till sådana ämnen, men också många andra. Tack också till er som lämnar förslag på ämnen. Ibland tar jag dem nästan genast, ibland dröjer det lite och ibland vet jag inte riktigt hur jag ska få till det, eller vad jag vill säga om det.
 
Men ofta kommer det nog med i någon form, även om den som föreslog kanske inte helt känner igen det. Förhoppningsvis blir det OK ändå. Jag utgår från mig och mina erfarenheter, och det som jag har lärt. Med en stor portion nyfikenhet så blir det lite mer och mer. Så tack än en gång för att ni triggar detta! Och fortsätt gärna dela!
 
 
 
1 kommentar
A-K

Min mor sa alltid att om man skaffar ett djur så har man inte bara ansvar för att det har ett bra liv. Man har också ansvar för att djuret får ett värdigt avslut.

Det är nått alla borde ta i beaktande innan de skaffar djur.

Jag tycker du tar upp bra saker och jag älskar dina bilder.

Svar: Tack, härligt att höra.
Helena