Vad hände?

På midsommardagens morgon gjorde jag en ovanlig upptäckt. Tre skator hade drunknat i en av vattanbaljorna. Vad hade egentligen hänt? Hade alla försökt dricka och trillat i? Eller hade en ramlat i och de andra försökt hjälpa? Jag tror att alla tre var årsungar, men är inte säker. 
 
7 kommentarer
Anonym

Hur lyckades de alla tre drunkna

Svar: Ja, man kan undra. Men jag tror att i alla fall den första sökte vatten. Ta sig upp är inte lätt.
Helena

Anonym

De kanske hade ett bo ovanför och trillat i utan att lärt sig flyga bra?

Svar: Inte precis ovanför, men kanske finns nära.
Helena

Ninna

De festade väl för hårt 😉

Svar: Visste inte att de också firade midsommar ;-)
Helena

Anonym

Vi har många skatungar i år och jag har märkt att de lämnar boet innan de kan flyga ordentligt och så matar föräldrarna på marken. Ganska många har jag hittat döda och några har jag nästan klivit på när de legat halvt dolda i högt gräs. Tror att de råkat flaxa i tunnan helt enkelt, troligen som nån annan skrev ligger ett bo ovanför.

Svar: Vi har också många skatungar i år, men de jag sett har varit flygfärdiga och fina. Har inte ens sett att katterna fått någon i år. Men dessa är kanske en annan syskonskara än de som vi ser vid huset.
Helena

Efwa

Hittade just en drunknad talgoxeunge i vattentunnan idag.
Kan det vara så att när det är så torrt och dåligt med vatten att de dricker ur tunnorna, ramlar i och tar sig inte upp?
De vuxna kanske klarar det men inte de små.

Smått otippat med tre åt gången dock.

Svar: Ja, jag tror att torkan spelar roll. Ont om vatten i bäckar mm. Och det finns inget bo nära, så bara ramlat i har de inte (har varit ute och spanat noga i träden).
Helena

Josefine

Men nej, vad hemskt! Att det just var tre stycken också och inte "bara" en?

Svar: Trist även med en förstås, men vi har aldrig haft någon utom humlor som drunknat, och så tre skator på en gång. Konstigt är det.
Helena

Ida

Hej, jag hade samma problem fast i badkar, innan jag insåg att karet stod så pass nära elstängslet att det borde ha ledat :S

Svar: Tror inte jag riktigt fattar vad elstängsel har med det att göra? Förstår att det kan bli strömförande, men då lär väl inte hästarna dricka heller? Och här var det knappast elen.
Helena