Trivs bra

 Hejde verkar trivas bra här. Han funkar fint både i flocken och i träningen. Han vill gärna vara med och tycker om att bli hämtad i hagen. Positiv och mysig, som han alltid varit. Hanhoppas varje gång vi kommer att det ska vara hans tur.
 
I flocken har han hela tiden haft en klok attityd. Lite försiktig och vill inte ha bråk, men inte onödigt rädd heller. Snäll och smidig, som vi känner många av hans släktingar. Ändå blev jag först förvånad när jag såg hur Finja bjöd in honom till att klia henne efter bara 1½ vecka här. Hon kan vara både grinig och misstänksam mot nya, rätt länge också. Men Hejde blev tydligen godkänd. För det hände mer än en gång.
I början kliade han lite försiktigt. Han visste också att hon kunde vara arg, så bäst att passa sig. Men hon hade inga onda avsikter, så snart stod de och myste ihop. Bytte sida också efter ett tag, så att både blev ordentligt kliade. Även Aska delar gärna klistund med Hejde.
 
Träningen går också bra. Redan andra ridpasset provade Ella att smacka på lite för att se om han kunde tänka sig att galoppera. Galopp med ryttare på ryggen var nytt. Men det var svårt att tro. Lite tveksam i början, men fattade båda galopperna rätt redan första dagen, och galopperade snällt i båda varven. Nästa dag såg vi en bättre bjudning framåt. Just nu är det bjudning och förståelse för de grundläggande hjälperna som han får träna. De flesta dagar blir det träning på ridbanan. Vi varierar med lite annat, och senast blev det en långpromromnejd ihop med Aska. Det gillade de båda. Han säger aldrig nej, och han vill verkligen göra rätt. Han verkar som sagt trivas bra med träningen, och han utvecklas för varje dag, så det är roligt för oss alla.
 
1 kommentar
Lucky

Så fina hästar!

Svar: Tack! Roligt att du gillar dem.
Helena