Redo för träningsdagar

Med egen hästgård behöver man aldrig känna sig sysslolös. Semesterparadis hela året eller ett evigt arbetsläger. Det beror på hur man ser det. Säkert är att man aldrig blir klar. 
 
Inför ridlägret ökade motivationen att få ordning på ridbanan. Växtligheten har ökat i en otrolig takt. Delvis beror det på att vi varit mindre flitiga på att träna där, delvis på att första harvarna Ella och Haldol båda har flyttat. 
 
Vi pratade om vi skulle köra med Io eller Finja - vem kunde vara bäst? Vi ska nog prova med dem en dag, men nu behövdes intensivkörning. Så i brist på traktor fick det bli de bästa motordrivna hästkrafter vi har. Harven kopplades på dragkroken, och resultatet blev över förväntan. Ella krattade där vi missade och tog bort växterna.
 
Innan dess hade jag kört över alla kanter med röjsågen. Björk och al slår skott i en otrolig takt, så trots att Peppe sågat tidigare i år behövdes det igen. Efter några timmars jobb med dessa insatser var skillnaden tydlig. Resultatet blev inte perfekt, men en bra uppryckning. Och sedan kom regnet, som på beställning, så att dammet lade sig. Och efter det en omgång harvning till. Så nu är vi redo för tre dagars träning - det ser vi verkligen fram emot!
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Det här har inte riktigt med ämnet att göra (eller ja, de hade nog kunnat harva om de varit på plats) men jag såg det just
https://www.sydsvenskan.se/2017-06-27/sverigepremiar-nar-kapphastfilm-inleder-filmfestival-i-malmo


Svar: Ja, det är fantastiskt vad käpphästarna gjort succé i Finland. Man kan inte säga annat än att Cherryberry har varit med i fronten, och jag tror att en del inspiration kommit från de finska entusiasterna. Men de verkar bättre på hoppning och dressyr än att harva, tycker jag ;-)
Helena