Bra och bussiga hingstar

Helgen tillbringade jag på Grevagården, då det var avelsvärdering för ett antal ponnyraser. Eftersom vi var fyra olika nämnder så gick det inte hinna se allt, trots att det inte visades så många hingstar totalt. Men många fina glimtar fick jag, och en del hann jag förstås granska ganska ingående. Jag var med i teamet som dömde connemara. På grund av att de inte hade fått ok på sin status som avelsorganisation så blev det bara en bedömning, men den gjordes förstås lika noggrant som alla de andras.
Förutom connemara så visades welsh, new forest och ridponny. Inte så många nådde upp i de högsta poängen, och niorna under helgen var lätt räknade. Men jag åkte ändå hem med en väldigt bra känsla. Stämningen hade varit god och hästarna var väl förberedda överlag.
Allra gladast blev jag att så många visade ett riktigt fint temperament. De skötte sig utmärkt, och visade ett temperament som är lämpligt för barn, och förstås bra för alla. Vi fick se ett par exempel på duktiga unga ryttare som lugnt och fint och med bra kontakt med sin ponny gjorde bruksprov. Att se dessa unga hingstar samarbeta så fint med en ung ryttare gjorde mig varm om hjärtat. Att de belönades med Young handler rosett och även lite extra priser till några var också bra. Jag hoppas att vi framöver ska se fler så fina exempel. Och även om alla inte fick de höga poäng exteriört som man önskar av en hingst, så är jag säker på att det finns viktiga uppgifter för alla så trevliga ponnyer. Bra jobbat!
 
Jag bjuder på ett litet axplock av helgens bilder med många fina hingstar, och ponnyintresserade människor.
 
 
 
0 kommentarer