Sötnosar

 
 
Internet svämmar över av föl just nu. Ett tag, strax efter att Finja kastat, kände jag att jag knappt orkade titta. Det kändes så tomt att veta att här skulle det inte bli någon ullig, gullig fölunge att klia på i år.
 
Men sedan tänkte jag att jag ska vara glad för alla fina föl vi fått. Och förhoppningsvis har vi egna fina föl nästa år igen. Till dess kan jag passa på att njuta av andras. Både hälsa på och titta på underbara bilder.
 
Lite extra mycket njuter jag av de fina föl som är avkommor till våra uppfödningar. De känns LITE som mina. Allra gladast är jag kanske för Desoletts fina dotter Frivelle, e. Fricco. Hon ser helt bedårande ut, och det är så härligt att Desolett fick en dotter. Om hon är till salu vet jag dock inte om jag ens vågar åka dit och titta...
 
 
Roligt är det också att Humira till slut fick ett föl. Det har funnits tankar om det länge, och nu har hon sin musblacka busunge Bristol bredvid sig. Humira är vackrare än någonsin - som ston med föl ofta blir, stolta och fina. Också Ala fick ett hingstföl, sitt andra, och ser ut att trivas med mammarollen. 
 
Även några av våra hingstar får föl i år, både Alvedon och Hassle, och det är spännande. Alvedon började med en stor hingst, som det blir spännande att följa. Förutom Alvedon och Desolett så har vi även en tredje avkomma till Ljosefin som ska ge henne barnbarn i år, och det är Ala. 
 
Och så väntar vi med spänning på Hellvis föl. Hon betäcktes här av Brynje innan hon flyttade, och jag hoppas så att allt ska gå bra. Efter två tomma och en kastning så är det enda chansen att få en avkomma till honom i år.
 
Så efter några dagars duckande sitter jag här och läser och njuter av fina bilder. Jag önskar alla lycka till med sina charmtroll! Det finns faktiskt inget gulligare än ett fjordföl! Så det är klart att jag är avundsjuk, men jag unnar er alla glädjen med dem.
 
0 kommentarer