Träna vidare

Unni har utvecklats jättebra sedan hon började rida igen. Kanske nästan för bra... Från att inte vilja rida alls till att hoppa hinder på 70 cm och galoppera på uteritter i friskt tempo. Bara sedan i våras.
 
Att åka av på uteritt avskräckte inte. Lite senare blev det mycket bus i samband med hoppning. Denver bockade och busade och Unni hamnade på halsen och gled av. Hon tog det bra med.
Men jag tog det som ett tecken på att det var dags att göra en halvhalt, befästa och bli trygg. Buset hos Denver berodde nog delvis på att det lite för fort blivit lite för svårt. Så vi sänkte tempot och hinderna. Hoppar små hinder igen. Det är lagom för att hitta sits och balans.
Finns ju ändå utmaningar att lägga till. Som att åka iväg och hoppa på annan plats. En gammal rutinerad ponny som Denver tog det avspänt, och det funkade jättebra. Nästa mål blir en pay and jump. Vi har enats om att 40 cm räcker. Och att det är en träning, så skulle han slarva och peta ner ett hinder eller få andra fel så är det inte något nederlag. Detta är ju bara ett steg på vägen. Och framför allt ska vägen vara rolig, helst hela tiden.
 
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Absolut! Det är ju inte bara att själv ha balans somgäller utan också att ha hästen i balans, mellan hindren och var som helst man rider. Alldeles för många ryttare, och långt upp i klasserna och åldrarna ser ut som det är rena turen att hästen inte drar iväg med dem någonstans. Bra att förebygga den utvecklingen så tidigt dom möjligt!

Denver ser ut som en varmblodshäst i miniatyr! Har du provat honom?

Svar: En gång har jag fått äran att rida honom. Håller med om att han ser ut som varmblod, och han har en stor del sådant i stamtavlan, bl.a. finns Z-hingstar och engelska fullblod som du nog känner igen. Kolla Denver (NL) i Blå basen för stamtavla, så förstår du varför han ser ut så!
Helena