Vi tog en annan väg

 Förra helgen följde Humle och jag med Unni på en tur ut i skogen. Vi hade planerat att utforska lite nya vägar, så Aska som ivrigt erbjöd sig att följa med, fick stanna hemma. Jag tyckte det passade bättre med Humle en sådan gång. han tyckte förstås att det var toppen.
 
Just som vi svängt av mot nya spännande håll, så hörde vi något. En drivande hund närmade sig. Skallen blev tydligare och tydligare. När vi kikade mot jakttornet såg vi en orange jägarmössa sticka upp. Längre bort fanns fler jägare.
 
Det kändes inte längre som en bra idé att ta den väg vi tänkt. Denver var på väg bort med spetsade öron, men vi valde att vända. Det fick bli en gammal van och lite tråkig runda. Efter en stund hördes hundskallen allt längre bort. Vi var inte längre oroliga för att komma i vägen för älgen, hunden eller jägarna.
 
Det blev inte den upptäcksrunda vi planerat. Men vi fick en fin tur ändå. Solen kom fram mellan molnen och vi trivdes bra. Förhoppningsvis fick de andra i skogen också en bra dag. Jag tror att vi får plats alla, om vi försöker ta hänsyn. Och i söndags kunde vi i lugn och ro ta den vägen. En vecka senare, men minst lika härligt då. 
 
 
 
0 kommentarer