Som julafton

 Vi hade julafton här i lördags, eller i varje fall samma förväntan. Kanske bättre än julafton om du frågar hästarna.
 
Det började med en hink äpplen. För att lura upp dem från fältet så att jag kunde stänga grinden en stund. Det var väldigt elakt, tyckte de, så fort äpplena var slut. Och det gick ju fort...
 
Men sedan tändes hoppet. De stod längst staketet och kikade förväntansfullt medan jag drog upp platsstolpar och flyttade staketet en bit längre bort på åkern. Gnäggade någon gång och vankade otåligt. Eller rättare sagt; fjordingarna gjorde det. Rena var på uteritt med Unni, och Denver stod kvar hemma och väntade på henne. Aska och Finja susade upp och kollade vad han gjorde någon gång, medan Muska troget stod kvar och spanade på mig, som gick där i det goda gräset.
 
När jag öppnade igen kom de som kanonkulor. Till och med Muska susade fram i full galopp, men hoppade över Finjas ystra bakutsparkar, och dök fortare ner med mulen i gräset än de yngre. Denver väntade in Rena innan han anslöt. Det hade han inget för - hon gick bara rakt förbi honom och ner till åkern. Så han fick luftsa efter, och verkade tycka att det var helt OK. Lite julafton för allesammans när de kom fram. Och säkert mätta som efter julbordet efter en stund. Mer julklapp behövdes inte.
 
2 kommentarer
Lillemmish - mode - inspo - mamma

Fina foton! =)

ha en under bar dag

Svar: Tack! Kul att även mobilbilder kan lyckas! En bra dag till dig med!
Helena

Anna O

Det var alltså den där gråa till höger i översta bilden som du skulle pensionera?!

Svar: Ja, visst blir man glad att se henne. Riktigt fin och härlig nu. Rida går inte, men livet verkar helt ok ;-)
Helena