Flyttar hem

 
 
Finja kommer snart att flytta hem igen. Hon fick följa med Ella till Uppsala, och tanken var att hon skulle vara där till jul, och att Nye sedan skulle ta över den platsen. Men Ella har sagt upp stallplatsen, och vi kommer annonsera ut Nye till försäljning och ta hem Finja. 
 
Det var en bra erfarenhet, men varken Finja eller Ella trivs. Och det betyder inte att detta stall är sämre än andra inackorderingsstall, utan det är nog rätt vanligt. Finja har fri tillgång till halm, och det är bra. Men hon fick inte gå i hage med annan häst, som var lovat. Inget särskilt hände, och trots bra start så ändrade sig de andra ägarna och ville hellre ha hästen ensam. Eftersom stallet inte är fullt så har hon heller ingen annan häst i boxen intill, och jag tror att Finja upplever att hon behöver hålla koll och vakt hela tiden - hon har ju ingen vän att lita till.
 
Vi ser att Finja är både trött och stressad, för hon känner nog att hon måste hålla vakt hela tiden. Hon fungerar att rida, och även i allt annat, men både Ella och jag ser att hon inte trivs. Att stå i egen hage och sedan i box många timmar är helt enkelt inte det hästliv som hon vill ha. 
 
 
Så hon får flytta hem snart. Och vi tar inte dit Nye heller. Jag tror inte att ett ensamt liv är modellen för någon häst, och att se andra hästar på andra staketet räcker inte för en unghäst som behöver leka och ha social kontakt. Att ha en vän att klia unnar jag alla hästar. Det hoppas jag han ska få i ett nytt hem. Vi hoppas hitta en köpare som vill fortsätta med denna lovande och okomplicerade unghäst. Och Finja får komma hem och bli avelssto. Ella kommer hem och rider ibland, och hittar säkert andra hästar att rida då och då.  Ibland får man ändra planerna, och det kan säkert bli bra så med. 
 
2 kommentarer
Desirée Jonsson

Ja alla sorters erfarenheter behövs, både bra och mindre bra ibland. Hoppas ni finner ett riktigt bra hem för Nye, han verkar härlig.

Svar: Tack, han är härlig och jag hoppas vi ska hitta ett bra hem för han blir till verklig glädje.
Helena

Anonym

Vart är dagens inlägg?

Svar: Du kollade en minut innan det kom. Nu finns det ute.
Helena