Ålder är bara en siffra

Igår fyllde världens bästa Denver 22 år. Han blev förstås firad av Unni, och godis säger han ju aldrig nej till. Katterna ville också vara med ocj fira!
 
I förrgår var de på pay and jump, säsongens första utomhushoppning. Och även den första ute tillsammans för ekipaget. Det var hemmaklubbens bana, men för Unni och Denver ändå en ovan bana och ovana hinder. Så hon hade bestämt att rida både 60 (som de klarat förut) och 70 (som de skulle prova för första gången).
Trots sina 22 år är Denver spänstig och fin. Han känner sig inte som pensionär, och han tar sig an nästan varje hinder med spetsade öron. Men han tar det också lugnt. Inget rusande här inte. Och inte tittar han så mycket heller. En bra läromästare alltså.
I 60 cm blev det nästan väl lugnt. Det gick lite långsamt mot vissa hinder och på trean tittade han till (det var där som de flesta andra också hade bekymmer), men han hoppade. Och det blev en felfri runda över nio hinder, med vattenmatta, plank och lite annat.
Fast det var annorlunda att rida ute på stora banan. Och 70 kändes högt... Så Unni ville stryka sig. Vi kom överens om att Denver ju gjort detta många gånger, och försök öka tempot lite så blir sprången mjukare. Hon gick med på att försöka. Jag hade ju sagt att jag inte skulle pusha, men det var ju hon själv som valt 70... Vad var rätt?
 
Denver såg lite trött ut innan start. Men bussig som alltid gick han in och gjorde sitt bästa. Unni hittade en lite bättre växel, och det blev en mjuk och stadig runda med fint flyt. Och noll fel igen! Bilderna är från ritten i 60, för i 70 filmade jag, så det blev inga kort. Vi firade med två fina mörkgröna deltagarrosetter, och är glada för vår gamle kämpe. Vi hoppas han har mycket kvar att ge. Ålder är ju bara en siffra...
 
 
1 kommentar
Anonym

Självklart ska man inte pusha men ibland behöver alla en knuff i ryggen och tror Unni var glad efter att hon faktiskt gjorde det.

Svar: Det tror jag med! Och hon hade ju valt klassen själv innan. Men visst önskar man en kristallkula ibland.
Helena