Kolla stängsel

 
 
Att laga stängsel är inte kul. Särskilt inte här där det är en utmaning för varje stolpe som ska slås ner i den steniga marken...
 
Jag tycker däremot att det är en rätt trevlig uppgift att kolla sommarhagarnas stängsel inför sommarbetet. Ja, inte om det visar sig att älgen dragit ner långa sträckor av stolpar och tråd längst bort, och man får bära och fixa en evighet.
 
Men att gå runt och småfixa lite, spänna upp tråden och gå en lång och långsam promenad. Med en hink med "första-hjälpen-för-stängsel" i ena handen och en glad hund som följer med och trivs. Han sätter sig ner och tittar över nejden medan jag fixar en ny isolator, och sedan fortsätter vi. Då har vi det bra.
 
Fåglarna sjunger i många olika körer, och talgoxen tjatar nästan hål i huvudet på mig. Vi hittar småkryp, älgskit och ibland också sådant som inte alls ska finnas där i allt det härliga och vackra.
 
Som gammal taggtråd. Tyvärr är det mer regel än undantag att jag hittar något som inte alls är bra i hagen eller naturen. Fast jag har tagit bort hundratals meter av taggtråd när jag flyttade hit. Och fast jag gått många inspektionsrundor genom åren. Men det är bara att fortsätta, både på våren när stängslet kollas och på de dagliga turerna till hästarna. Gå lite olika vägar över stenrösen och kullar, och förhoppningsvis hitta allt innan någon skadat sig.
0 kommentarer