Nya vyer

Det finns mycket att träna på för en unghäst. Dels ska de lära sig en massa nya saker. Dels ska de träna på att hantera olika miljöer och bli trygga där. Då är det bra om de får göra sådant som de redan kan.
Så igår fick Aska följa med när Denver åkte till ridhuset för att hoppa. Hon har ju åkt några gånger, och är visad på sommarpremiering. Men i ridhus har hon inte varit förut, så det passade fint. Hon var helnöjd med att får vara med, och gick glatt in i transporten.
Medan Unni sadlade passade Ella på att gå in före i ridhuset och träna lite visning. Dressyrstaket hade Aska inte sett förut, och de var konstigare än hinder. Men de visade sig snart vara helt OK. Snygg häst i spegeln också...
 
Sedan kom Denver och hopptränade, och det kom också in en annan häst en stund. Aska fick träna på att stå still och titta på. Vänta är sällan unghästars bästa gren, men viktigt att träna på. Och så lite visning mellan varven.
På slutet hjälpte Ella och Aska till att bära bort hinder. Det gick fint det också. Innan vi åkte hann hela ridskolan passera på gårdsplan, plus några mopeder och bilar. Eftersom Denver inte brydde sig så gjorde inte Aska det heller.
Hon tvekade en kort stund om det verkligen var dags att åka med hem igen. Men kom snabbt på att det var det nog. Nöjd och lite trött unghäst, och så en Denver som tränat bana med Unni på 70-80 cm, och det gick jättebra det med!
 
 
 
 
 
0 kommentarer