Skyll inte på hästen!

 
Skyll inte på hästen när ridningen inte går så bra som du hoppas. Jag försöker tänka så för det mesta. Kommer ibland på mig med att det inte alls är hästen som är stark och olydig, utan att det är jag som har för mycket i handen. Sätter mig bättre, slappnar av och rider istället för att streta. Plötsligt är hästen mycket bättre!
 
Min häst kommer aldrig gå Grand prix dressyr. Inte jag heller. Så det passar bra. Men när jag rider bättre så går hon bättre. Riktigt bra ibland. Jag bara ler och njuter. Ganska korta ögonblick är känslan helt med oss.  Underbart!
 
Sedan kommer mina tillkortakommanden fram. Viker mig i sidan, sitter inte rakt eller tittar ner. Tänker på händerna och glömmer benen. Hur svårt kan det vara? Rätt svårt tydligen... Troligen blir jag aldrig så bra att jag kan ge henne full rättvisa. 
 
För drygt en vecka sedan red jag en lektion då jag tänkte att det ändå börjar gå bättre. Jag fick beröm för sitsen. Hästen var fantastiskt. Stadig, mjuk form. Öppna gick som en dröm. 
 
Tränade hemma och det gick nästan lika bra. Så förväntningarna var stora på nästa träning. Nu hade jag ju både tränat mer än vanligt och det började kännas bra. 
 
Så gick det inte bra på träningen. Inte alls. Jag satt dåligt, hästen kändes som om handbromsen låg i. Inte dum, det är hon aldrig. Men oförklarligt seg och gick dåligt att lösgöra. Jag kände mig kass och lite uppgiven. Kommer aldrig lära mig detta... 
 
Deppade när jag fodrade hästarna. Och slogs av en tanke. Hon kanske är brunstig? Hon säger ju inte så mycket om det. Men hon var brunstig - superbrunstig! Så nästa dag red vi ut, fick bli lite träning på sluta, men annars tog vi det mest skönt och lugnt. Och så en vilodag efter det.
 
Jag skyller inte på hästen, men verkar enklare att inte kämpa mot riktiga vårkänslor. Jag ska försöka samarbeta med henne och lyssna på vad hon säger. Vi kommer snart igen. Kanske är vi inte så bra, men lite bättre efterhand! Och igår, tre dagar senare, undrade jag om hon helt tappat bromsen. Lika pigg som vanligt. Så nu kör vi på igen!
 
0 kommentarer