Dubbelnolla

De gjorde allt enligt plan, Unni och Denver, på sin första tävling med mer än bara grundomgång. Det blev dubbelnolla i lätt D A:0/A:0. Bra jobbat! Deras andra lätt D tillsammans efter bara drygt ett år ihop.
 
Planen var såhär:
1. Kom ihåg banan och se till att ha en plan för hur den ska ridas (vägar mm)
2. Försök rida felfritt i grunden
3. Försök rida felfritt i omhoppningen med mjuka vägar och rimligt tempo.
I och med det hade vi väl också nästan sagt att placering blev det nog inte. Det var helt enkelt inte viktigt denna gång. Unni tyckte efteråt att de kunde ha haft ett lite bättre tempo. Men det var svårt att rida fram bra i en hage, tyckte hon. Denver fick ingen tävlingskänsla där. Kanske inte Unni heller.
 
Och vi var nöjda med dagens prestation. Det var ju precis enligt plan. De blev 11 av 16, med den långsammaste tiden av dubbelnollorna. Och det var en bit kvar till den tid som krävdes för placering denna dag, så lite bättre tempo hade inte räckt.
Närmast den gränsen var klubbkompisen Klara, som petades ut till en femteplats (fyra placerade) med sin ponny, som ändå gasade bra mycket mer än Denver. Eftersom hon startade precis före Unni hann vi få med henne på bild också. Kanske kan kännas sämre att vara femma i det läget, än att som Unni klara sitt mål för dagen och vara nöjd med det. Bra jobbat av båda, oavsett.
 
Och det är härligt att kunna åka ut och tävla mot sina egna mål. Vi får se vad målen blir nästa gång, men vi är noga med att ta ett steg i taget, och inte försöka öka svårighetsgraden för fort. Viktigaste målet, som vi alltid har, är att det ska vara trevligt. För alla!
 
 
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Man ska ju inte glömma att Unni akut fick tillkalla veterinär till Denver bara ett par dagar tidigare!

Svar: Tja, fast betydelsen av det var nog mest vår oro. Hade det påverkat Denver så hade vi inte åkt till tävling. Men det var ju väldigt skönt att det inte blev värre :-)
Helena