Finska fjordhästar

Som internationell fjorddomare har jag haft nöjet och äran att döma fjordhäst i flera länder. Det är alltid intressant, och brukar också vara väldigt trevligt.
 
Första helgen i augusti var jag i Finland, och jag har dömt på deras nationella ponnyutställning två gånger förut. Då har jag dömt russ, båda gångerna, och en gång Dartmoor. Fjordhästarna har aldrig varit med när jag har varit där.
 
Men nu var det dags! Det kom bara sju, men de höll hög kvalitet, och jag blev så glad av att se dem. Bäst i rasen för dagen var tvåårsstoet Mithlond Blende. Henne kunde jag tänkt mig att ta med hem, och när jag efteråt fick se stammen kunde jag lite förstå det. Hon är e. Rudsmo Råssar.
 
Honom seminerade jag Ljosefin med för många år sedan. Men hon blev inte dräktig och till nästa brunst hade Råssar tröttnat på bocken, så jag bytte till Perakrossen. Det var inget dåligt byte, och resultatet blev Finja, men jag har ändå ibland undrat vad det kunde blivit med Råssar. Kanske så här bra? Hon ses på bilderna ovan och den översta av bilderna nedan, och sedan finns det också bilder på de andra deltagande fjordhästarna - en fin samling!
 
 
 
 
0 kommentarer