Nähä

  
 
Nähä, det blev visst bara två av tre. Fast vi hade hoppats och det såg så lovande ut. Men kanske ändå inte helt oväntat.
 
Philippa har åkt hem, och Brynje med, åt varsitt håll. Och Philippa är tyvärr inte dräktig. Hon är 16 år och har haft några föl, men det är ju några år sedan dess. Fina föl, så man kunde hoppas på ett till. Brynje skulle passa bra. Tyckte Philippa med, och har verkligen gillat honom.
 
Hon kom samma dag som Brynje, och har gått med honom hela sommaren. Hon kom inte i brunst, så efter knappa tre veckor kollade vi henne och sprutade henne. Hon svarade och kom i brunst, och vid undersökningen då såg livmodern fin ut. Allt verkade normalt.
 
Hon blev inte dräktig då, men hon kom med en bra spontan brunst i rätt tid i alla fall. Lagom lång, blev fint betäckt och allt verkade bra.
 
I mitten av förra veckan var det dags att kolla om det skulle komma ny brunst. Men det gjorde det inte, så kanske... Men trots avsaknad av brunstsymtom så fanns lite varningstecken, en lite grå flytning. Var det en brunstflytning? Kunde det ju varit, men koll med ultraljud visade att det fanns en hel del vätska i livmodern. Flockig ful vätska. Så här:
 
Så vi beslutade att ge upp hoppet. Hon KAN ju ha blivit dräktig här på slutet ändå, innan de åkte hem. Men chansen är nog minst sagt minimal. Tyvärr.
 
Det är ju inte det man vill som hingsthållare. Men jag får glädja mig åt att både Finja och Aska är dräktiga. Jag kollade om dem i förra veckan, och allt verkar bra med båda (bild på Askas foster nedan). Så jag hoppas verkligen få två fina föl e. Brynje nästa år. Han är en så väldigt härlig och snäll hingst, så det önskar jag. Håll tummarna att allt går bra! Och tack, Susan, att han fick komma hit ännu en gång!
 
0 kommentarer