Titta så fin! sa prinsessan

 
 
 
 
 
"Titta så fin, sa kronprinsessan Viktoria till sina barn och stannade till hos oss och Aska i hästduschen på Friends. Aska  såg ut som hon höll med. Hon uppskattade pratstunden. Mer än badet, tror jag. Prinsessan Estelle undrade om hästen tyckte det var skönt. 
 
"Inte så värst, tror jag" sa jag. "Hon gillar inte att bada, men hon får stå ut så hon blir fin" "Ja, jag ser att öronen står rakt ut nu", skrattade hennes mamma medan lillebror tittade med stora ögon på vår ganska våta fjordhäst. Sedan gick de vidare, men stannade en stund även på tillbakavägen, och vi skojade och sa att det måste vara en vinnare med ett sådant erkännande från en kronprinsessa. I alla fall kändes det så just då.
 
Och jag ville absolut inte byta henne mot den spanska hästen som for ur duschen och rakt på oss, där vi stod och väntade flera meter bort. De fick vi som tack för att vi lät dem gå före... Men kungligt besök var väl en ok kompensation ;-) Och även om jag inte tror Aska gillade bada så var hon snäll och lät oss till och med spola med slangen. Det har hon inte provat förut. Det var konstigt, tyckte hon, men ok då. 
 
Och jag måste säga att jag har en duktig treåring, som är fantastisk att vara ute med. Vi åkte hemifrån före tio, och hon knallade rakt in i transporten. Vägen hade töat lite mer mot igår, men jag var glad att jag spridit grus på sträckan i skogen, som ännu var isigt blank. Det gick bra och resten av vägen var det fint väglag. Sedan kunde jag se Aska stå lugnt hela resan. Hon tog en tugga ensilage ibland, men stod annars mest still. Hon är inte riktigt överens med hönätet, så hon äter bara lite ur det. 
  
Väl framme, efter dryga fyra timmar, mötte Ella upp, och vi lastade ur. Fick en bra box i en lite lugnare avdelning nära tävlingshästarna, och där det var lite svalare. Med viss möda hittade vi parkering för bil och släp, fodrade Aska, fixade alla papper och sedan badade henne, som sagt. Med celeber publik. Vi putsade manen och klippte lite skägg innan badet, och putsade tränset efter. 
 
Det var ungefär vad vi hann den dagen... Ja, plus att köpa en burk sadeltvål på mässan (glömt ta med), äta en pizza och säga hej till Jens Fredricsson i hissen. Ella fascinerades av att Isabel Werth traskade runt bland alla mässbesökare, och det märktes liksom inte. Det är rätt trevligt bland hästfolket, faktiskt. 
 
Idag blir en ny dag. Den började med morgonträning klockan 5.00 - enda chansen om man vill röra på sin häst innan allt kör igång. Och så tvätta alla fläckar. Vi är glada för dem - hon har sovit gott. Så här ser det ut från Askas box - shirehingsten försöker charma henne. Idag ska vi få se hela gänget på banan. Kom gärna och titta!
0 kommentarer