Nu är det klippt...

Jodå, vi har också en klippmaskin (som vi använder ibland), och täcken (som vi inte använder särskilt ofta). Så i förra veckan åkte klippmaskinen fram, och vi klippte en del av Denvers hals. Han kan bli lite varm på träningarna, nu när Unni rider med mera tempo, så då kändes det dags.
 
Denver hade inte heller, till skillnad från Muska, börjat fälla särskilt mycket. Det känns bättre att klippa innan man risker att toppa den nya sommarpälsen, som ju då kanske blir lite sämre, tänker jag. Jag vill ju att den ska ge bra skydd mot både regn och flugor, så helst klipper jag inte när de har kommit igång med fällningen ordentligt.
 
Vi klippte inte så mycket. Dels för att jag tror att det räcker för att lufta det parti som blir varmast och svettigast. Dels för att vi vill undvika täcken av många skäl. Om man bara tar nedre delen av halsen så funkar skyddet mot nederbörd bra ändå.
 
Att halsen sedan ser väldigt elegant och snygg ut på underlinjen är en annan sak. Eller, som Peppe säger, att de får ful färg och inte blir alls så blanka och fina som annars - man kan se det på olika sätt. Men vi klipper inte för utseende, bara för funktion, och nu hoppas vi att både Denver och Unni ska vara nöjda. Väldigt snäll att klippa var han också - men han är ju snäll med det mesta.
 
 
0 kommentarer