Dags för fjord-SM!

 
Imorgon börjar fjord-SM! Jag hoppas att vi ses på Grevagården utanför Skövde, för det finns mycket att se och imponeras av. Många som kommer för första gången uttrycker att de är överraskade över hur hög nivån är och hur fina fjordhästar det finns.
 
Och många kommer åter, år efter år. Som publik eller tävlande, eller förstås som funktionärer - en grundförutsättning för att det hela ska fungera och bli av.
I år åker vi utan häst, liksom i fjol. Annars har vi varit med i många år, och tävlat i flera grenar. Men kanske åkt som publik eller funktionär i ännu fler år. Jag har missat några SM, men hunnit se ett ansenligt antal. Jag var med och tävlade med Muskas halvsyster Kruska 2646 i brukskörning och precisonskörning för bra många år sedan, i Bohuslän.
 
Sedan dröjde det 2009 innan vi åkte med Julia och Desolett, som tävlade dressyr och bruksridning. Sista året innan bruksridning blev en SM-gren. 2010 stod vi över, men sedan var vi med 2011-2016, oftast med flera hästar. Desolett tävlade förutom 2009 i bruksridning också 2011 och 2012 (2012 med mig Helena på ryggen), och i dressyr 2012 och 2013, och blev femma i dressyren och bästa junior med Ella 2012.
 
Haldol tävlade bruksridning 2011-13 (2011 med Julia) och dressyr 2012-2016. Han gick alltså sex SM i följd, med sitt bästa resultat 2014, då han var sjua i SM-dressyren och vann en förklass i dressyr med nästan 72 %. Utom första året i bruksridning har han ridits av Ella. Under samma period hann de också med att tävla på NM två gånger och EM en gång. Ett bra kvitto på en häst som höll och presterade jämt och bra hela tiden.
 
De närmaste fyra dagarna att bjuda på tävlingarna i hoppning, dressyr, precisionskörning, brukskörning och bruksridning som SM-klasser, och dessutom allround. Det blir också värmningsklasser i flera av grenarna och även dressyrkörning, och det blir utställning och unghästchampionat. Och så förstås en massa trevliga människor att träffa - det är nog allra mest för det som jag åker. Vi ses där!
 
0 kommentarer