Härlig start på fjord-SM!

Igår var första dagen på årets fjord-SM som hålls på Grevagården, Skövde. Och vilken start! Härlig stämning, bra flyt, mycket folk och fina prestationer. Och en riktigt fin dag för mig som uppfödare. Hangvar Kry gör mig glad och stolt. 
 
Det hölls tävlingar i dressyr och precisionskörning igår. I precisionen kunde en unghästchampion koras i Björkhems Röde Orm och i SM-klassen var det ännu en gång Filippa som var snabbast och felfri. I allroundklassen tog regerande mästaren Sam en första grenseger. Grattis till er alla! 
I dressyr hölls flera förklasser, och här fick Hangvar Kry en fin andraplacering med 70 % i lätt B, och sedan var det dags för första omgången av SM-dressyr, lätt A:1. Hangvar startade tidigt, och gjorde en bra prestation som gav 65,463%. De låg i topp länge, men petades ner till andra plats av Lucidor, som ju är en rutinerad SM-häst. Även Dazy gjorde en bra uppvisning.
När sedan Rival Skovå kom in var det uppenbart att här var dagens segrare. En imponerande uppvisning, som gav över 70% i snitt av de tre domarna. Riktigt roligt att se! Hangvar slutade trea, och har ju gjort en enastående debut på SM. Grattis till alla fina ritter på SM (det var fler än de nämnda som var riktig bra) och lycka till vid nästa omgång på lördag. Det blir spännande!
Idag är det brukskörning, öppna klasser i hoppning samt utställning. Ska bli kul det med. Bjuder på några bilder på Hangvar och på Rival, för det var de båda som gav just mig starkast intryck igår, kanske tillsammans med att få åka i en riktigt fin vagn på invigningen, dragen av två duktiga körhästar - det är alltid bra! Bilder finns på många fler, men det får bli en annan dag. 
 
 
 
 
 
0 kommentarer