Nära tårarna

Igår var tårarna inte långt borta. Glädjetårar över ett fint erkännande som kom som en riktigt bra överraskning, och dessutom ett väldigt fint pris.
 
Det var på Svenska hästavelsförbundets stämma. Ella och jag var där, Ella som ordförande i ungdomsrådet och jag som representant i fullmäktige utsedd av Svenska fjordhästföreningen. När stämmoförhandlingarna var färdiga och jag trodde att det bara återstod lite avtackning innan lunch, så kom det upp ett bildspel. Ett bildspel som skulle presentera Bästa ungdomsförening 2017.
 
2016 var jag med och applåderade Sveriges shetlandssällskap som fick priset för en enorm utställningsverksamhet och väldigt många unga visare. Jag tänkte nog inte då på att priset skulle vara återkommande, och jag var inte alls beredd på att kallas upp till prisutdelning.
 
Men så blev det: Bästa ungdomsförening 2017 är Svenska fjordhästföreningen. Vi fick se ett väldigt fint bildspel med många fjordhästbilder, och den som satt ihop det (Petra?) har verkligen kommit ihåg att få med våra många aktiviteter för unga. De nämnde våra många kurser om köpa häst, avel och genetik, exteriör och domarutbildning, avelsvärdering mm och också våra handlerklasser och hur Ella engagerat arbetat inom HUL (Hästnäringens unga ledare) och nu är ordförande i ungdomsrådet.
 
Motiveringen löd: "Svenska fjordhästföreningen använder sociala medier och hashtaggarna #ungmedfjord #younghandleraward #svehast och delar inlägg från SHs facebook. De ser på sina arrangemang ur ett ungdomsperspektiv, inkluderar ungdomarna i sitt arbete och engagerar dem i föreningen. De har under 2017 visat att de har ett ungdomstänk i hela sin verksamhet och därför utsetts till Årets ungdomsförening."
 
Ella och jag fick gå fram och ta emot en check på 10.000 kr till fortsatta ungdomsaktiviteter. Efteråt tänkte jag att vi borde tagit med även Annerli, som också var där och representerade föreningen. För det är verkligen sant att alla vill satsa på de unga och få med dem i föreningsarbetet, och där är hon precis lika delakig som alla vi andra. Och har alltid stöttat alla förslag om att satsa på de unga. Men jag var alldeles för överrumplad för att komma på det.
 
Och så glad förstås! Ibland får man ta mycket kritik för att man inte gör tillräckligt för föreningen, och det kan finnas omöjligt många synpunkter och önskemål (som förstås i grunden är bra, men kan bli övermäktigt). En dag som igår får man ny inspiration och nu ska vi fundera på hur vi bäst använder vårt fina pris i föreningen. Riktigt kul att få möjlighet att göra ännu lite till för att lägga grunden för framtiden! Tack till alla som bidragit i detta arbete, och inte minst föreningens alla duktiga ungdomar, som verkligen är toppen att jobba med!
 
På bilden ses några av föreningens unga, som var med och tävlade i handlerklass på SM 2017
 
4 kommentarer
Linnéa

Åh grattis!!

Svar: Tack!
Helena

emma

grattis till er :)

Svar: Tack!
Helena

Conny

Det var ju roligt. Att får ett pris som belöning för allt slit, som jag antar att ni lägger ner. Grattis!

Svar: Ja, det är mycket slit, mer än många anar. Men också väldigt roligt när det blir bra och förstås en dag som denna. Och när jag ser hur många duktiga ungdomar vi har som verkligen engagerar sig - då blir jag väldigt glad!
Helena

Anna O

Stort grattis!

Ett sådant pris betyder också - antar jag! - att det finns någon på SH som noga går igenom verksamhetsrapporter för varje ungdomsförening och väljer ut den som är värd att premiera. Också ett fint betyg på att man lägger vikt på ungdomsverksamheten!!

Svar: Ja, de är engagerade och bra. Och det är faktiskt så bra att en del av det vi gjort har vi redan fått projektpengar för. Så lite dubbel utdelning. Å andra sidan finns det annat som att få in ungdomar i styrelsen mm som visar att vi verkligen vill satsa på ungdomar. Och att någon såg det!
Helena