Tagga ridläger!

 
 
Idag åker Unni och Denver på ridläger. "Tagga ridläger" log hon när hon kånkade in hela packningen i bilen. Man kunde tro att de ska vara borta mer än fyra dagar. Men det är klart, det går åt en hel del saker för fyra intensiva dagar, särskilt när man ska packa åt ponnyn med.
 
Jag hoppas att de ska få kul, och jag tänker tillbaka på mina egna ridlägerminnen. De flesta läger som jag var med på var på ridskolan hemma i Skånes Fagerhult. Först som deltagare i många år. Senare också som hjälpledare. Kanske minst lika roligt, faktiskt.
 
Sommaren efter sjuan, tror jag att det var, åkte jag och bästa vännen Susanne till ett annat läger. Vi åkte till Anne Persson i Hermanstorp. Det lät seriöst och bra. Bra lektioner i både dressyr och hoppning fick vi. Jag minns fortfarande känslan när jag och Bamse, lägrets enda fjordhäst, hoppade 120 cm. Jag hade aldrig hoppat så högt förut. Men det hade Bamse. Han var deras bästa hoppare bland ponnyerna.
 
Voltigehäst var han med. Vi fick träna det också flera gånger. Det gav mersmak, men jag förstod sedan att det inte var så enkelt att snabbt träna upp en ny voltigehäst. Vi hade ingen Bamse, och jag var inte så stor talang heller på voltige.
 
Men fina minnen har jag många från denna vecka på läger. Precis som från andra läger. Jag hoppas att Unni ska hinna både träna och ha kul hos Grankärrs gränsryttare. Att få tagga ridläger i början av sommarlovet är ju härligt! jag blir allt lite sugen, men idag får jag nöja mig med att vara chaufför och sedan åka hem och jobba några dagar till.
 
0 kommentarer