Färdigtävlat

 
 
Alvedon Kry fyller snart 19 år. Han är AB-premierad för såväl exteriör som prestation, och har varit placerad på fjord-SM samt upp till lätt A:3 regional dressyr. En riktigt bra hingst med härliga rörelser, som jag är stolt uppfödare till.
 
Jag har också glädjen att ha en avkomma till honom; Aska Kry som fyller tre år. Hon är en av totalt 19 avkommor till Alvedon. Att det inte blivit fler beror allra mest på att han under en stor del av livet bott i Norrbotten, där det bara funnits få ston att betäcka.
På bilden Aska som tvåråring. Alla övriga bilder visar Alvedon Kry 214.
Jag pratade med Alvedons ägare för några dagar sedan. Vi har hållit kontakten regelbundet, så det var ingen överraskning att hon hade dåliga nyheter. Alvedon har haft bekymmer med sina hovleder av och till, och de var skälet till att han fick avstå både SM och NM 2015. Sedan har han kommit igen, och vi hade hoppats att det skulle finnas ännu lite tid att kunna rida honom. Men nu har han varit konvalescent sedan i höstas, och ett halvår av vila och korta uteritter i skritt har tyvärr inte gjort nytta. Det är både färdigtävlat och färdigridet nu. Tyvärr.
Så nu är frågan om det finns någon som vill ge honom en chans i avel. Han är en snäll och välhanterad hingst, men han är väldigt svårreglerbar vid betäckning. Han vill helst gå ut på två ben, och det är svårt att styra och stoppa honom. Både jag och andra som har betäckt med honom vid hand har en liknande upplevelse. Han har inte varit hotfull, men han är ruggigt stark i de lägena.
Jag skulle kunna tänkt mig att ge honom en chans, men jag har inget sto som han passar till. Muska ska inte betäckas mer, och Finja och Desolett är hans systrar och Aska hans dotter. Så då är jag inte tillräckligt motiverad - jag vill ha hingst bara om jag själv också har nytta av den till mina ston.
Om du är intresserad av Alvedon som avelshingst kan du få veta mer av mig eller av hans ägare. Hör gärna av dig i så fall.
 
0 kommentarer