Tävlingsmänniska?

 
"Jag är ingen tävlingsmänniska, så jag tävlar inte." Så sa jag i många år. Jag hade tävlat som junior i både dressyr och hoppning, och även en del sportkörning. Brukskörning och precisionskörning provade jag till och med på fjord-SM tillsammans med Muskas halvsyster Kruska.
 
Men sedan blev det inget tävlat på många år. Det fanns inte riktigt tid, och så var jag ju inte någon tävlingsmänniska. Trodde jag. Utställningar blev det en del, men inte tävlingar.
 
Med tiden har jag insett att jag har haft fel. Jag är istället väldigt mycket tävlingsmänniska. Avskyr att förlora allra mest. Så det är nog därför jag inte har tävlat.
 
Med åldern har jag inte blivit mindre tävlingsmänniska. Men kanske fått lite mer perspektiv. Så jag kan tävla mot mina egna mål. Måste inte slå de andra. Måste bara klara det jag tänkt. Senast var det WE. Jag vann inte, kom inte sist heller, och var nöjd. Hade genomfört helt OK, och hade haft ett bra träningsmål.
 
Fast det är klart att jag gillar att vinna. Senast var det fototävlingen på Instagram hos Beridna högvakten. Min bild på Hassle och Haldol vann första pris - en fin jacka med deras emblem. Den bär jag med stolthet. Och jag kunde inte låta bli att skratta lite åt alla rosetterna på väggen hemma. Hemma hos tävlingsmänniskan.... Man kan ju tävla på många sätt ;-)
 
 
 
 
0 kommentarer