Avanmäld?!

Vi strök ju Denver inför lördagens lokala hopptävling, efter att han varit öm i huden några dagar. Fem dagar blev det med lite öm och mjällig hud, som fällde massor. Sedan mådde han bra igen, och börjar nu blir riktigt blank och fin, och Unni rider och säger att han känns jättefin. Han ser bra ut, så jag tror henne.
 
Så vi har börjat att se fram emot lördagens lokala hoppning i Aneby. Det verkar som att problemet är borta, och häst och ryttare har börjat ladda upp.
 
Ponnymamman skulle bara ta en titt i tdb och se hur det såg ut med anmälningar mm. Där stod det avanmäld! Va? Inte lyckades hon väl stryka mer än en tävling när hon strök förra starten? Men nej, sedan förstod hon. Hon hade glömt att lösa en ny endagslicens, och då återtas anmälan per automatik. Fast det fanns pengar insatt på kontot... Man måste aktivera den också.
 
Inte lätt att vara ponnymamma. Först rök en licens och en startavgift på en tävling som vi inte kunde genomföra, och så är ju spelets regler. I den röran glömde mamman beställa ny endagslicens. Hmm. Paniken närmade sig. Pengarna var väl helt OK, är ju ändå rätt små belopp jämfört med det hela. Men vad skulle ponnyryttaren säga...
 
Men tävlingen var ännu öppen! För 50 kr extra gick det att efteranmäla - om man köpte en ny endagslicens (vad nu det skulle vara bra för - det kändes så smidigt först, men nu började mamman fundera på om det hade varit bättre att ta en juniorlicens direkt....).
 
Puh! Så då var de anmälda igen. Vaccinationerna är inlagda i tdb, till och med den senaste efter förra tävlingen, och karensen för den är ute sedan länge. Grönt kort, medlemsavgift, startavgift, licens och hästlicens är på plats. Insteget till lokal tävling är gigantiskt, och nu hade vi en ponny med mätintyg redan innan - annars hade det också behövts för att tävla ponny. Jag vet inte om jag vill räkna ihop vad första starten i lokal kostar, men det kanske kunde vara en idé? Endagslicensen är förvisso ett försök att underlätta detta, men i det stora hela en droppe i havet. Särskilt om man inte minns vad man borde gjort ;-) Nåja, nu har jag väl lärt detta... som jag förstås borde vetat. Är tacksam att det gick att efteranmäla!
 
0 kommentarer