Engelska ridklasser

Har du provat att tävla i engelska ridklasser? Nej, det har inte vi heller, men snart är det dags! Om en månad ska vi åka på ponnyutställning i Motala. Då ska vi ställa ut Aska och Denver, och så ska Unni och Denver tävla i "Open ridden" och "Working hunter".
 
Det ska bli kul att prova på tycker vi! Ett lite annat sätt att tävla, lite mittemellan att ställa ut och att tävlingsrida. Ponnyn bedöms, och en ponny som passar för ändamålet och har en bra exteriör har goda chanser till bra resultat. Och kul att det finns klasser allt ifrån de allra yngsta med ledare till de betydligt mer avancerade ryttarna!
 
Som domare har jag stött på denna tävlingsform flera gånger, och den brukar förekomma i samband med riksutställningar för flera raser. I våras fick jag äntligen chansen att gå utbildning i att döma dessa klasser, så nu är jag godkänd domare för ridklasser. Bilderna i detta inlägg kommer från denna kurs på Burhults stuteri och ridskola. Visst är det helt fantastiskt fina ekipage som vi fick nöjet att öva bedömning på !
 
 Om du vill läsa mer om denna tävlingsform så finns det en hel del att hitta på olika hemsidor, främst hos rasföreningarna för raser med brittiskt ursprung. Bland annat har welshponny- och cobföreningen en hel del information. Det finns anvisningar hos Östergötlands ponnysällskap som vi ska till, och de hittar du här:
http://www.ostponny.se/wp-content/uploads/2018/04/Engelska-Ridklasser-Working-Hunter.pdf
 
 
 
 
 
0 kommentarer