Ingen tävling...

Vi har strukit Denver från hopptävlingen på lördag. Tyvärr. Det hade passat så bra att ta ännu en lokal lätt E på hemmabanan på Tranås ridklubb, men det blir inget denna gång.
 
Han reds i markarbete i måndags och gick bra. Men i tisdags verkade han öm i huden och fällde mer än vanligt. Som om fällningen satt superfart. När Unni satt upp svankade han. Han är så snäll, så han gjorde absolut inget, men verkade inte tillfreds, så hon satt av och gick en sväng. Lite mindre hungrig än vanligt också, eller kanske inbillning?
 
Vi hittade egentligen inget mer än att han fäller är öm i huden, mest på ryggen, men faktiskt överallt, och är lite extra mjällig. Efter ett par dagar var han absolut lika pigg och hungrig som vanligt. Men fortfarande lite öm, eller vad man ska kalla det. Surar inte, men verkar känslig i huden. Igår var han blank och fin på hals och större delen av ryggen, men mjällig och lite matt på korset. Det gick bra att borsta, och Unni satt upp, men han kändes inte som vanligt, så hon satt av igen. Longering och promenad visade inget konstigt alls, och han är pigg och glad. Han ser bättre ut också. Så vi tror att det är på väg att bli bättre.
 
Men vi bestämde att tävla imorgon ska han inte. Han får vara hemma och ta det lugnt och bli bra snabbt - hoppas vi. Förhoppningsvis är det bara fällningen och kanske kombinerat med störtskurar i måndags, då hästarna inte gick in i ligghallen förrän efter en lång stund (gräset var för gott). Det skulle kunna vara så enkelt, och då tror vi att han snart är sig lik. Håll tummarna för det!
 
 
 
0 kommentarer