Nöjda!

 
Japp, det gick bra igår! Tycker jag i alla fall. Vi fick en fin tävlingsdag, och kom inte ens sist. Vi var snubblande nära att knipa två poäng i fjordcupen, och 59,821% var nästan jobbigt nära de magiska 60%. Det fattades alltså en halv poäng... 0,5 av 280 i max. Bra att vara nära förstås, och lite uppmuntrande att istället överträffa förväntan om att bli sist och istället bli åtta av nio startande.
 
 
Så det målet nåddes inte, men det var trevligt och roligt ändå. Jag kom ihåg programmet, och vi gjorde alla moment helt OK och på helt rätt plats. Jag kom ihåg att ha roligt och till och med att le ibland, och vi slutade som åtta av de nio startande och fick ihop tre sjuor, vilket väl inte är så illa för en debutant. Och jag tycker att vi blev rättvist bedömda. Och jag vill inte byta min c-ponny mot någon av de långbenta tjusiga konkurrenterna!
Desolett fick 5,5 på gångarter, precis som Finja och Haldol fått tidigare, men i det här fallet och den här gången kan jag hålla med. Att avsluta med två sjuor med omdömet "Rak!" och sedan slutomdömet "Lydig häst som visas mjukt, för dagen svag i sin bjudning" känns helt OK. Nästa gång (om och när det blir) tror jag att jag vågar satsa lite mer.
Nu handlade det ju om att verkligen starta. Ha alla saker som krävs, göra rätt, vara på rätt plats och allt det där. Det underlättar att jag varit runt på massor av tävlingar som ponnymamma, men det är inte riktigt samma att fixa det själv. Unni rättade till håret, då min taffliga uppsättning var för ful, men annars var jag min egen groom. Och tackar Unni för fotografering! Idag är det min tur att hjälpa till vid Unnis och Denvers start.
 
 
1 kommentar
Anna O

Bra jobbat av er allihop! Och hur imponerande Unnis resa än är så tycker jag att det är särskilt beundransvärt att komma med en fjording på en tävling för stora hästar. Inte för att jag tycker att de inte hör hemma där, men för att de ju onekligen är mindre och knubbigare och inte ser ut som man förväntar sig en stor dressyrhäst.


Svar: Nej, och det kändes lite lustigt att komma med min c-ponny i hänget. Men dressyrdomarna får vänja sig - fler och fler fjordingar är ute och tävlar dressyr, och många gör det riktigt bra! Fast de flesta ryttarna är yngre och säkert också duktigare.
Helena