Ett steg i taget

Jag har ju flera gånger skrivit om att man måste träna på att tävla. Unni har tagit det till sig på ett klokt sätt, och tar ett steg i taget framåt. Lätt att vilja öka svårigheterna snabbt, men trots att Denver är rutinerad och van så inser hon att hela ekipaget måste tränas.
I lördags var det dags för lokal tävling igen. Vi var på Boxholms ridklubb och fick en fin och trevlig tävlingsdag där. Lugnt och effektivt flöt allt bra, och ett extra beröm till hoppdomaren Sanna (från Tranås ridklubb!), som väldigt tydligt informerade om vad som gällde vid omstart i clear round, och vilket startnummer som var inne. Det blev inga problem att vara beredd, trots att Equip lade ner en stund. Att högtalarna fungerar och hörs där det behövs bidrog förstås också.
För första gången skulle Unni rida två starter på lokal. Hittills har vi tyckt att en klass räcker att fokusera på. Först har det varit lätt E bedömning A i våras. Efter några sådana rundor fick det bli lätt E+ och sedan lätt D. I somras provade de för första gången att rida två faser (A:0/A:0), och har även ridit bedömning stil. Nu fanns det två klasser med clear round, lätt E och lätt D, och det kändes som ett bra tillfälle att testa två starter samma dag.
 
Det var samma bana i båda klasserna, vilket Unni tyckte var bra. Det var inte så många i första klassen, så det dröjde bara drygt en timme mellan starterna, och dessutom var det väldigt lugnt på framridningen till första klassen. Skönt för mamman!
Det blev två felfria rundor, väl inom maxtid. Så riktigt bra jobbat! Härligt att ha en så stabil och trygg ponny att utvecklas med. Han är kanske inte snabbast, men han gör sitt bästa och hoppar det mesta utan tvekan, såDenver är en jättebra ponny att lära sig mera av. Det är inte ens ett år sedan ekipaget red sin första pay and jump på 40 cm, och nu hoppar de 80 cm på lokal stabilt. Det är bra gjort, även när ponnyn är rutinerad.
 
Bilderna är från 70 cm (lätt E), för det var order om att filma lätt D-klassen.
 
 
0 kommentarer