Har du koll på produktbeskrivningen?

Varmfodrat utetäcke i slitstarkt material, som har förmåga att reparera sig själv. Fungerar lika bra inomhus tack vare andasfunktion, automatiskt reglerbar efter utetemperatur och väderförhållanden. Fylls med isolerande luftlager vid stark kyla, och blir tunnare vid högre temperatur. Utmärkt isolerande förmåga, som gör att snö inte smälter ner och kyler huden på den känsliga ryggen och korset. Naturligt vattenavstötande med utmärkt avrinningsfunktion. Helt utan risk för skavsår.

Levereras komplett, och bör borstas av dagligen för bästa glans och funktion.  Undvik tvätt med schampo eller såpa för att inte riskera störa regnskyddet. Spola av vid behov, tvätt vid max 38 grader, gärna svalare. Matchande vackra färger med mjuka övergångar.

Kan vid extremt regnväder i samband med kraftig blåst kombineras med ett enkelt regntäcke. I normalfallet behövs det dock inget utom grovfoder. Ger bra skydd för känslig muskulatur över rygg och kors.

Luddar eller släpper av hår periodvis, men detta påverkar inte funktionen, utan är bara en naturlig del i reparationen och för att uppnå maximal glans. Ingen negativ påverkan på hästens kroppsspråk eller rörelse, och ger full möjlighet att njuta av att bli kliad.

Leverans av säsongens modell sker endast vår och höst. Gratis.

 Har du tänkt över alla dessa fördelar innan du helklipper? Tänk gärna en gång till om det verkligen är nödvändigt att förstöra något som naturen skapat så överlägset. Men kanske gör du det för att du missat produktbeskrivningen?
P.S. Jag tycker att de är vackra i sin fina vinterpäls, dessutom - skönhet sitter i betraktarens öga, så fundera gärna över det.
6 kommentarer
Marie

Klockrent:-)

Svar: Det allra bästa jag hittat! 😉
Helena

Marie

Klockrent:-)

Svar: Tack!
Helena

Anonym

Absolut, sen finns det dom som störs av kliande vinterpäls och dessutom tränas svettiga, även efter helklippning...
Finns många fördelar med helklippning också.
Mvh Tove

Svar: Det finns olika behov. Det jag vill peka på är att jag tror många helklipps i onödan och utan att man tänkt efter varför, för- och nackdelar. Lätt att göra som andra...
Helena

Efwa

Hi hi.......Väldigt roligt skrivet och mycket tänkvärt.
Jag anpassar efter jobb- och träningsperioder för hästarna och de senaste åren när träningen varit lite mindre och jag har möjlighet att ta in och ut som jag vill så har det blivit mer päls och mindre rakning.
Dock är jag inte främmande för rakning när det är nödvändigt och det har det verkligen varit i perioder i varma stall och intensiv träning samt korta utetider.

Svar: Kul att du gillar vinklingen - roligt prova något annat sätt.
Visst kan man behöva klippa, men oftast räcker det med en mindre del. Inte snyggast, men kanske vettigast.
Helena

Ewa

Så bra skrivet!
Jag bor i Skåne så några av mina hästar blir ofta för varma av sin päls. Löser det med att bara klippa lite på underhalsen och bringan. Många klipper nog för det ser "bättre ut" med klippta hästar och tänker inte på den praktiska och överlägsna funktionen deras egen päls har.

Svar: Så gör vi med, klipper lite på halsens undersida. Inte snyggt, men räcker oftast, och hästen mår bra både vid arbete och i hagen.
Helena

Anonym

Har aldrig klippt en häst. Inte ens när jag hade tävlingshästar.

Svar: Så gjorde alla när jag gick på ridskola. Men nu klipper folk unghästar ibland för att de ska se bättre ut... Känns inte som rimlig utveckling.
Helena