Inomhusdebut

Igår gjorde Unni och Denver sin första hopptävling inomhus. Det var lätt D A:0/A:0 i Vetlanda, och alltså bara andra gången som Unni red en tidshoppning.
 
Sedan de började tävla på lokal nivå har de hunnit med mest clear round-klasser. Sex sådana starter har de gjort sedan april, och bortsett från senaste tävlingen för några veckor sedan då Unni red lätt E och lätt D clear round, så har hon aldrig gjort mer än en start per dag. Bortsett från att de två första hade varsitt förargligt tidsfel så har alla rundor varit felfria, och alla alltså felfria på hinder. Även den stilhoppning och den andra A:0/A:0 som hon red i somras, har varit felfria ritter. Inte ett stopp och inte en rivning på hittills nio klasser (och åtta tävlingsdagar).
 
Tempot har blivit successivt bättre, och allt annat med, så nu kände sig Unni redo att satsa på lite snävare svängar och försöka få till en hygglig tid. Denver är inte supersnabb, men stabil och bra, och den mest älskade ponny man kan tänka sig. Dessutom alltid snäll och bra att ha med sig ut.
Det var 24 starter i kategori D, lätt D, och Unni startade som nia. Hon och Denver följde sin plan. Felfritt i grundomgång, ökade lite till andra fasen och red vägar hon bestämt innan, så felfritt även i fas två. Tiden placerade henne fyra efter målgång, men efterhand som klassen gick så kom förstås fler snabba och felfria. Vi räknade inte med något annat, och vi var jättenöjda som det var.
 
De slutade elva av 24, alltså på övre halvan. Riktigt bra jobbat av 22-årig ponny och 14-årig ryttare, som för ungefär ett halvår sedan red sin allra första hopptävling (inte ponnyn - han är van)! Någon tidshoppare blir han väl aldrig - det är han för gammal och klok för. Men jag tror att (bortsett från att det väl blir lite mindre tävlat en tid framöver) att den första placeringen inte är så väldigt långt borta. De har gjort en enastående resa tillsammans i vilket fall! Bra jobbat, Unni!
 
 
 
 
 
 
2 kommentarer
Anonym

Om ändå alla var så ambitiösa och drog upp benen och inte bara slängde sig över och drog med sig en bom.

Svar: På den här bilden drar Denver verkligen upp benen extra bra. Inte alltid så mycket. Men är nog sant att han är ambitiös. Bussig och vill väl i varje fall.
Helena

Anonym

Om ändå alla var så ambitiösa och drog upp benen och inte bara slängde sig över och drog med sig en bom.

Svar: Det kanske inte alltid är hästens fel när det trillar en bom?
Helena