Ponnyallsvenskan nästa!

 
Unnis mål och förhoppning för våren var att få vara med i lag för ponnyallsvenskan division 3 i vår. Förra året red hon alla de deltävlingarna, men i förklass och hade inga tankar på lag. Det var ju hennes allra första lokala tävlingar.
 
Men nu känner hon sig redo för att satsa på detta. Tranås ridklubb verkar få ihop två lag, med både ridskoleponnyer och privata ponnyer i en bra mix. Och med det tydliga och rätta målet att ha kul och att utvecklas ihop. Det räcker långt om de klarar det.
 
För Unni, som ju oftast rider ensam, utom när vi är på hoppträning, kan det också ge ett bra tillfälle att lära känna några fler ryttare i klubben lite bättre. Det var en kul sak med att Ella red ponnyallsvenskan i dressyr för några år sedan. Hon började i division 2 och red sedan divison 1, och om jag minns rätt så blev det division 3 sist. Men det berodde på att det var olika hästar. Desolett i första, Haldol i andra och Finja i tredje rundan för oss.
 
Det ser ut som att alla delomgångarna blir nära, och det uppskattar jag efter att ha flängt långt i dressyrallsvenskan. Dessutom tror jag att datumen ska passa med allt annat, och de verkar till och med ge mig chansen att rida WE en eller två gånger i vår. Så en tre-fyra ponnyhopptävlingar och en-två WE-starter känns som en bra målsättning för våren.
 
Unni tränar flitigt, och såg så här nöjd ut när hon summerade senast träningen ihop med Zara. Och det är klart att det passade bra att Zara sa att det var dags för större utmaningar samma dag som Unni fått veta att hon skulle få vara med i laget.
 
0 kommentarer