Liten och stor, samtidigt

 
Ina och Iska är födda i maj, snart åtta månader gamla. Det har hänt mycket under de här månaderna. De har vuxit till sig bra, både i kroppen och mentalt.
De gör allt störra lovar i hagen, ensamma eller tillsammans utforskar de världen, så stor som den är i hagen. Kaxigt modiga traskar de iväg, men ibland kommer de susande tillbaka till mamma med full fart. Om det varit något farligt, eller om de bara låtsas, för att få anledning att susa fram i full fart. Livet är ju kul.
Roligt är det också att få vara med oss och lära nytt. Vara duktig i stallet, lyfta hovar, träffa hovslagaren. Eller gå en kort promenad, se sig om på nya ställen. Tillsammans med sin bästa kompis och syster, eller ihop med en äldre, trygg häst.
De är verkligen duktiga och läraktiga. Och de är väldigt mysiga personligheter. Ina stannar alltid och pratar lite, även när hon är på väg till maten. Iska står lika förväntansfull som storasyster Aska vid grinden och hoppas på något kul.
 
Men fast de snart nått halva sin vuxenvikt, och fast de klarar sig utan näringen i mammas mjölk, så är det gott att ha den trygghet som en slurk mjölk kan ge. Och framför allt behöver de fortfarande få gå med vuxna hästar som lär dem mer om livet och om hur en häst ska vara. De är ju både ganska stora och ganska små, samtidigt.
 
 
 
 
 
0 kommentarer